Diari Més

«La Festa Major és la millor vacuna per acabar amb el desànim dels ciutadans»

Soriano destaca els esforços fets per a mantenir la totalitat dels actes tradicionals i reivindica la necessitat de seguir programant cultura segura

El regidor demana no caure en alarmismes però ser responsables.

Christian Soriano VendrellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Després de viure l'any passat una Festa Major simbòlica, com es presenta Santa Anna?

—L'any passat per aquestes dates estàvem en plena segona onada i no teníem la vacuna. Malgrat trobar-nos en plena cinquena onada, tenim més del 50% de la població amb la pauta de vacunació completa. Això ens ofereix un clima de més tranquil·litat i de més optimisme de cara a la Festa Major. Mantenint la festa, volem demostrar que existeix la cultura segura, que és més que un hashtag de Twitter. És una manera d'entendre la cultura i adaptar-la a una situació tan excepcional com l'actual.

—Parla d'adaptar la cultura, i aquest ha estat un dels principals reptes a les festes major, especialment pel que fa als actes tradicionals de cultura popular. Quines fórmules han adoptat?

—La cultura popular i el foc són pilars de la nostra festa. El Vendrell és capital del foc i això sempre comporta una responsabilitat afegida. Al gener ja ens vam reunir amb la Comissió de Cultura Popular i la Comissió de Foc per a establir les bases del que seria la cercavila d'enguany. Érem molts conscients que calia dissenyar alternatives per a poder mantenir la cercavila. El que hem fet és buscar carrers molt grans, que ens permetin posar cadires i fer reserva prèvia. D'aquesta manera, mantenim l'essència de les cercaviles, perquè estem parlant de balls dinàmics que es van movent, i a la vegada evitem aglomeracions i mantenir les distàncies de seguretat. Crec que hem aconseguit combinar l'essència de la cultura popular amb les mesures de seguretat. Dilluns veurem els resultats.

—Altres actes tradicionals han patit adaptacions?

—En el cas dels versos dels Diables, seguirem la mateixa fórmula adoptada l'any passat i es faran a sobre d'un escenari a la plaça del Tívoli amb cadires i distància de seguretat entre els assistents. Aplicarem el mateix format al Ball de Malcasats, ja que el seu caràcter teatral ho permetia. Amb totes aquestes adaptacions, hem aconseguit mantenir tots els actes tradicionals i totes les entitats de cultura popular enguany podran sortir per Festa Major.

—Aquest era l'objectiu?

—Sí. Des de l'Ajuntament, entenem la cultura com el millor motor de cohesió social municipal. En aquest sentit, defensem que la Festa Major és la millor vacuna per acabar amb el desànim dels ciutadans del nostre municipi després d'un any i mig de pandèmia. No hem de ser catastrofistes ni alarmistes, però cal que siguem molt conscients de l'excepcionalitat del moment. Per això, cal que les administracions ens comprometem a seguir programant actes culturals. La cultura segura existeix, però falta voluntat i falta esforç, compromís i atenció per part de les institucions. En el cas de la Festa Major de Sant Anna, fa set mesos que hi hem estat treballant i això mostra que si tots ens marquem un objectiu comú, les coses es poden fer.

—La Festa Major del Vendrell és sempre sinònim de grans concerts. Quina serà la banda sonora d'enguany?

—Hem buscat propostes més tranquil·les. El Vendrell s'ha caracteritzat per portar concerts molt grans, però enguany no és el moment. Hem canviat l'enfocament i hem apostat pels espectacles infantils, també potenciem els espectacles per a la gent gran amb les havaneres. Per al públic jove contractem a Suu, que és una artista del panorama nacional molt important, però que té un estil musical menys esbojarrat. A la vegada, apostem pels artistes Km0 amb les bandes Guardafuegos i Petit Comitè. Hem volgut comptar amb grups vendrellencs en una cita com aquesta per a donar suport a un sector que ho ha passat molt malament.

—Per últim, quin missatge vol enviar als vendrellencs i vendrellenques?

—Els vull dir que siguin optimistes, però que siguin responsables perquè és el que toca. I sobretot, que gaudeixin d'una Festa Major que no s'ha aturat per la pandèmia i que seguirà estant al cor dels vendrellencs i vendrellenques. Esperem que la del 2022 ja sigui definitivament una Festa Major normal i en majúscules perquè ja en tenim ganes.

tracking