Diari Més

Municipal

Els xiringuitos de Cambrils s'organitzen contra el nou model de licitació de l'Ajuntament

Denuncien que és un procés hermètic i inviable econòmicament, que posa en risc la seva supervivència

La licitació de l'Ajuntament planteja uniformitzar els locals.

Els xiringuitos de Cambrils s'organitzen contra el nou model de licitació de l'AjuntamentGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació deXiringuitosde Platges de Cambrils, que aplega 21 locals del municipi, ha posat en marxa una campanya per denunciar. «laindefensió en la qual es troben els professionals del sector a la localitat» davant el procés de licitació dels futurs 'xiringuitos' que ha endegat l'Ajuntament de Cambrils.

Segons l'Associació es tracta d'un procés hermètic, que s'ha fet sense diàleg amb el sector, inviable econòmicament i poc sostenible.

L'entitat considera que les condicions que estableix la proposta de l'Ajuntament de Cambrils a qui vulgui presentar-se a la licitació fan que sigui completament inviable econòmicament. Les exigències d'inversió són, segons l'associació, «desproporcionades» amb llicències per a només4anys, «un temps insuficient per recuperar la inversió que es demana fer», afegeixen.

L'associació que aplega els 'xiringuitos' considera que les base de licitació, el que fan, és obrir les portes, «a grans empreses i inversionistes aliens a Cambrils».

Una altra de les queixes dels responsables dels 'xiringuitos' és la decisió municipal d'eliminar les estructures actuals dels locals, «per comprar-ne de noves predissenyades». Això representarà, diuen, «una uniformitat de 'xiringuitos' digna d'un franquiciat, on es perd la singularitat de cada un d'ells, convertint les platges de Cambrils en una costa sense personalitat pròpia».

En un comunicat l'associació exposa les seves reclamacions:

- Que es paralitzi el plantejament actual i que s'obri un període de diàleg entre l'administració i el sector per tal de treballar en un model alineat amb la tradició i qualitat que distingeix l'oferta turística i gastronòmica de la localitat.

- Que es plantegin concessions administratives a més llarg termini per tal de poder recuperar la inversió que suposa el canvi de model actual.

- Seure amb l'Ajuntament per poder resoldre aquesta situació i trobar un encaix que sigui beneficiós per al sector i el municipi.

tracking