Diari Més

Empresa

Protecció Civil dona llum verda al pla de protecció per emergències d'IQOXE

El pla ha estat actualitzat amb la represa de l'activitat de la factoria, després de l'explosió del gener de l'any passat

Imatge de les instal·lacions d'IQOXE a la Canonja.

IQOXE recorrerà la sanció de 180.000 euros d'Inspecció de TreballACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha homologat aquest dimarts el pla d'autoprotecció davant d'emergències de l'empresa química IQOXE, que ha estat actualitzat després de l'explosió a la planta de Tarragona que al gener de l'any passat va causar la mort de tres persones.

Segons ha informat Protecció Civil, avui s'han aprovat 21 plans d'autoprotecció d'indústries de risc químic, espais comercials i oficines d'infraestructures de transports, i se n'han descartat quinze més que presentaven deficiències.

Entre els aprovats, figura el pla de l'empresa IQOXE, que ho havia modificat arran de la recuperació d'activitats autoritzades per Seguretat Industrial.

Fa dues setmanes, la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC), dependent de la Generalitat, va imposar a IQOXE una sanció de 180.000 euros per una infracció molt greu de Tarragona, la màxima que preveu la legislació en matèria d'infracció de mesures de seguretat i prevenció de riscos laborals.

A més d'IQOXE, la Comissió d'Autoprotecció -integrada per càrrecs de Protecció Civil, el Departament d'Indústria i ajuntaments, entre uns altres- ha donat llum verda als plans de seguretat de quatre indústries més de risc químic.

La d'aquest dimarts era la cinquena reunió de la Comissió d'Autoprotecció, que es va impulsar per agilitar els processos d'homologació dels plans d'autoprotecció d'empreses i reduir els terminis de resolució dels procediments.

En total, la Comissió ha aprovat des del passat mes de març un total de 110 plans d'autoprotecció d'instal·lacions químiques, comercials, portuàries i empreses privades.

Entre els plans homologats aquest dimarts -la majoria concentrats a la província de Barcelona- destaquen els de set subestacions elèctriques, cinc empreses químiques i dues portuàries.

Per contra, s'ha descartat homologar quinze plans més, entre ells els de les preses de Darnius (Alt Empordà) i Sau (Osona) -titularitat de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)-, per deficiències en els mateixos o insuficiència dels mitjans i recursos d'autoprotecció necessaris per fer front a una emergència.

En els propers mesos, es farà un seguiment per comprovar que aquestes empreses han incorporat les correccions corresponents al seu pla d'autoprotecció, a partir de les deficiències assenyalades en els informes d'avaluació tècnica de la Direcció general de Protecció Civil.

tracking