Diari Més

Economia

L'agroalimentació permet a la demarcació de Tarragona superar el 2020 millor del previst

La memòria econòmica del Consell de Cambres apunta que les exportacions van caure per sobre la mitjana catalana

Un pagès collint un manat de calçots de la IGP Calçot de Valls a una finca del terme municipal de Valls.

La temporada de calçots arriba a l'equador amb dificultats per remuntarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Tarragona va tancar el 2020 com la segona de Catalunya amb una caiguda del PIB menys forta, segons la memòria econòmica elaborada pel Consell de Cambres de Catalunya. En concret, el descens va ser de l'11,4%, fregant l'11,5% de la mitjana catalana. Això suposa una situació millor de la que pronosticaven diversos estudis a l'inici de la pandèmia, que situaven Tarragona com la província que més en patiria els efectes. Segons els impulsors de l'informe, això ha estat gràcies al sector de l'agroalimentació, que ha aguantat millor la sotragada de la covid-19 que altres com el turístic. També va patir el sector químic, i això es va traduir en una reducció de les exportacions d'un 13,3%, la més forta de Catalunya.
La directora de la Memòria Econòmica de Tarragona 2020, Carme Poveda, ha posat de manifest que el 2020 «ha estat un any molt dolent». Així, Catalunya ha estat de les zones més afectades d'Europa -5% més de caiguda que la mitjana de la zona euro- però Poveda ha pronosticat que de cara al 2021 i 2022 serà una de les economies que més es recuperarà, amb creixements del voltant del 12,5%. «Preveiem que aquesta segona meitat del 2021 sigui quan l'economia es recuperi amb més força», ha avançat.

En la seva opinió, la política d'ERTO per salvar llocs de treball ha estat «la més important de la crisi»i va permetre també mantenir la renda de moltes famílies. Així, si l'abril del 2020 hi havia 52.428 persones en ERTO a la demarcació, aquest juny s'han quedat en 5.145. «Cal veure què passa amb aquestes persones perquè la majoria són del sector de l'hostaleria o turístic», ha afirmat. De fet, l'ocupació del sector serveis va ser la que més va patir i el Montsià, el Priorat i la Conca de Barberà van ser les comarques proporcionalment més afectades, amb increments d'entre el 30 i el 40%. En canvi, l'atur al Baix Ebre i l'Alt Camp va créixer per sota del 25%.

tracking