Diari Més

El xef Rafel Muria, del Quatre Molins de Cornudella, rep el premi revelació de Gastronomia 2021

Jordi Vilà (Alkimia) ha guanyat el Premi Nacional de Gastronomia i Javier Oliveira, de Via Veneto, és el millor cap de sala

Moment en què Rafel Muria rep el guardó.

El xef Rafel Muria, del Quatre Molins (Cornudella), rep el premi revelació de Gastronomia 2021@rafelmuria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Vilà (1973), xef del restaurant barceloní Alkimia, ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia 2021, que concedeix l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. El xef del Quatre Molins (Cornudella, Priorat) Rafel Muria ha obtingut el premi Revelació d'enguany, Javier Oliveira (Via Veneto) el premi Cap de sala, i l'associació d'empreses majoristes Mercabarna, Assocome, el premi Especial de l'Acadèmia. L'entrega dels guardons s'ha fet aquest dimarts al Palau de Pedralbes, amb la participació del president del Govern, Pere Aragonès. Per rubricar els reconeixements, TV3 estrenarà dimarts vinent 'La Sopa d'all, i el món que ve', un documental sobre el moment «d'inflexió» que viuen la gastronomia i la indústria agroalimentària a Catalunya.
La cerimònia d'entrega dels Premis Nacionals de Gastronomia 2021 s'ha celebrat aquest dimarts a Pedralbes en un format més restringit del previst inicialment per «adaptar-se a les mesures actuals» de lluita contra la pandèmia. La gala com a tal es va cancel·lar i ha consistit en un acte sense públic, amb assistència dels guardonats, els membres de la Taula Directiva, autoritats i la premsa.

El president Pere Aragonès i la consellera de Canvi Climàtic, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, han encapçalat la nòmina d'autoritats. Per part de l'Acadèmia, no hi ha faltat el seu president Carles Vilarrubí, entre altres membres.

Jordi Vilà i Badia, xef del restaurant Alkimia de Barcelona, ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia de mans d'Aragonès i el mateix Vilarrubí. L'Acadèmia reconeix així la feina de Vilà al capdavant del seu restaurant, emplaçat dins de la històrica fàbrica de cerveses Moritz, i que la Guia Michelin distingeix amb una estrella.

Vilà es va formar a l'escola d'Hostaleria Joviat de Manresa i des d'aleshores ha passat per moltes cuines. El 1998 va obrir els eu primer restaurant a Barcelona amb Sònia Profitós, l'Abrevadero. El 2002 el tàndem inaugura l'Alkimia i el 2004 ja rep l'estrella Michelin. Després de tretze anys van canviar de local, reobrint a la planta principal de l'edifici de la fàbrica Moritz, cervesera amb la qual Vilà col·laborava des del 2011 com a director gastronòmic del grup. El nou restaurant té dues propostes. L'Alkimia, més gastronòmica i rupturista, i 'Al Kostat', amb el traç més personal i proper de Vilà.

tracking