Diari Més

Successos

Denuncien un nou episodi de violència sexual contra una funcionària de la presó de Mas Enric

Aquesta és la segona agressió a funcionàries que el sindicat CSIF denuncia a centres penitenciaris catalans

Imatge de l'entrada de Mas d'Enric.

mas d'enricCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CSIF ha fet públic a través d'un comunicat un nou episodi de violència sexual que es va produir aquest dilluns a la presó de Mas Enric. Aquesta és la segona situació similar que es registra a centres penitenciaris catalans després del que el mateix sindicat va denunciar a principis de mes a Quatre Camins.

Segons el sindicat, aquest dimarts un intern del Centre de Mas d'Enric, després de ser avisat de l'obertura general de cel·les -que obliga els interns a abandonar-les-, es va quedar dins de la cel·la, completament nu, per a esperar que la funcionària arribés mentre es masturbava i així provocar un enfrontament directe amb ella i, segons afegeix el sindicat en el comunicat, «poder menyscabar la seva dignitat com a treballadora i com a dona».

CSIF explica que aquest intern ja havia tingut altres enfrontaments amb treballadores del centre que consten en el seu expedient i que consisteixen en atemptats sistemàtics contra la dignitat de les dones, «amb insults i actes vexatoris».

El sindicat considera que la conselleria de Justícia pateix de «manca d'actuació contra els casos de violència masclista dins de les presons catalanes». Segons CSIF falten mesures preventives, «i mesures sancionadores contundents».

tracking