Diari Més

Exposicions

Una mostra d'art del camp i des del camp

El Centre Cultural El Castell de la Nou de Gaià exposa l'obra de l'artista Félix Lozano

Obra de Félix Lozano al seu taller de Vespella de Gaià.

Una mostra d'art del camp i des del campCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Cultural El Castell de la Nou de Gaià acull, des d'aquest diumenge,

la mostra escultòrica Arrels. Art i territori, de Félix Lozano, artista amb una dilatada trajectòria professional que viu i treballa a Vespella de Gaià.

Lozano treballa a partir dels estris del camp, eines oblidades i rovellades que li serveixen com a base per a la seva obra escultòrica. L'artista recupera i transforma aquests objectes que temps enrere donaven vida als conreus, i els dota d'una nova ànima amb forma animal, vegetal o humana.

«Es tracta d'una mostra molt figurativa, amb peces de petit i gran tamany», explica Ismael Lozano, gestor de l'espai cultural El Castell.

L'Ismael, que també és artista i historiador de l'art, ha assumit el projecte de tornar a dinamitzar al Centre Cultural El Castell de la Nou de Gaià, un espai que havia estat generador de molta activitat i que ara vol encetar una nova etapa recuperant aquell dinamisme cultural. «Volem posar en valor l'espai, el poble, el territori i els artistes», assegura l'Ismael. «El que ens proposem és que els artistes del territori sentin que en aquest espai hi trobaran un suport, que no hauran de perdre temps ni diners, sinó que des de l'Ajuntament de la Nou de Gaià hi ha la voluntat de cuidar-los i acollir-los», insisteix.

Amb aquesta premissa, l'Ismael Lozano ja està treballant en tres futures mostres, una de pintura vinculada a artistes de Tarragona, una de ceràmica amb una artista de Cambrils i una darrera que es mouria en l'àmbit més conceptual. «La nostra idea és que el Centre Cultural el Castell sigui un espai molt polivalent que pugui donar entrada a tot, sense tancar-nos a res», assegura Lozano. A més, detalla el gestor cultural, també s'està treballant amb la creació d'un premi local que tingui com a resultat la instal·lació d'escultures en diversos espais del poble.

L'exposició Arrels. Art i territori de l'escultor Félix Lozano es pot visitar des d'aquest diumenge, tots els caps de setmana fins el 29 d'agost. L'horari és divendres de 18.30 a 20.30h; els dissabtes d'11a 14h i de 18.30 a 20.30h, i els diumenges d'11 a 14.

Félix Lozano treballant en la seva obra.

Una mostra d'art del camp i des del campCedida

tracking