Diari Més

Els ajuntaments tarragonins afectats pel toc de queda entenen que la mesura serà útil per controlar la pandèmia

Alcaldes i regidors confien que les restriccions poden ajudar a rellançar l'activitat turística a partir de l'agost

Persones assegudes a les terrasses dels bars del passeig marítim de Cambrils en el primer cap de setmana sense confinament comarcal.

Cambrils rep visitants sense aglomeracions en el primer cap de setmana de mobilitat: «Teníem ganes de veure el mar»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments del Camp de Tarragona afectats pel possible toc de queda anunciat pel Govern consideren que la mesura serà útil per poder contenir l'avenç de la pandèmia registrat durant els últims dies. Així ho entenen alcaldes i regidors de municipis on el Govern preveu aplicar la mesura. Des de Reus, Carles Pellicer s'ha mostrat comprensiu amb el toc de queda per contenir la pandèmia. També ha saludat la mesura l'alcalde de Salou, Pere Granados, qui ha lamentat que no s'hagi aprovat abans. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, confia que les restriccions en aquest moment permetin rellançar l'activitat turística a partir de l'agost. Des de Valls, el regidor Martí Barberà celebra que s'ha tingut en compte la diversitat territorial.
Com a capital de comarca, Reus entén i assumeix l'aplicació del confinament nocturn. Una mesura que l'alcalde, Carles Pellicer, ha augurat que permetrà reduir l'índex d'afectació de la pandèmia en les pròximes setmanes. Per això, es reforçarà la tasca de la Guàrdia Urbana i Protecció civil per part dels Mossos d'Esquadra, tal com ha apuntat. La regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha assenyalat que en les últimes setmanes «no s'ha incrementat el nombre de botellots a la ciutat» i recorda que aquests estan prohibits des d'abans de la pandèmia.

Per la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut també de bon grat el toc de queda nocturn al municipi. De fet, ha assegurat que «arriba tard», tenint en compte la situació de «descontrol de la pandèmia». Granados ha justificat la necessitat de la mesura per poder garantir l'arribada de visitants a la ciutat. «No només el turisme de proximitat, també el de diferents mercats internacionals. S'han d'obrir els mercats i per això necessitem el control total de la pandèmia», ha assenyalat.

Recuperar el turisme

Alhora, ha atribuït als viatges escolars de final de curs part de culpa de la situació actual. «Durant tot el curs han estat fent bombolles i ha funcionat, i per anar uns dies de vacances ara tot s'ha perdut», ha afirmat. Paral·lelament ha valorat positivament la tasca del sector de la restauració perquè les terrasses i els establiments siguin llocs segurs i s'ha mostrat confiat que en els propers dies baixi «molt» el pic de contagis i es pugui tornar a una certa normalitat.

Des de Cambrils, l'alcaldessa Camí Mendoza ha posat èmfasi en el tipus de turisme que visita el municipi durant l'estiu. «Tenim un públic familiar que a partir de la una de la matinada acostuma a finalitzar les activitats a l'aire lliure», una situació per la qual ha assenyalat que el confinament nocturn «no tindrà una greu afectació» a la localitat costanera. Tot i el bon inici de la temporada turística, l'alcaldessa s'ha mostrat prudent davant la situació sanitària actual, a la vegada que optimista. Mendoza ha considerat que «si prenem ara unes mesures durant una setmana o uns dies més, potser farà que potser a l'agost podrem estar més satisfets».

El regidor de Salut de Valls, Martí Barberà, han avalat també l'aplicació del toc de queda i la voluntat de l'Ajuntament de col·laborar amb el Govern. Creu que serà una eina que permetrà controlar millor les persones que «no són responsables»i recorda que, a la ciutat, la policia local ja treballa fa «temps»en aquesta línia. Barberà apunta que els municipis havien demanat que s'apliqués de forma territorialitzada i, si bé entén que en alguns casos poden sorgir discrepàncies, valora positivament aquest criteri.

tracking