Diari Més

Societat

Una immersió als orígens del geni

Riudoms presenta una nova experiència per visitar la Casa Pairal d'Antoni Gaudí

Un grup de visitants de la Casa Pairal de Gaudí a Riudoms.

Una immersió als orígens del geniCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arquitecte Antoni Gaudí era conegut a Riudoms com l'Anton de la Calderera. El poble el lligava als seus avantpassats paterns. Allà hi tenien el Mas de la Calderera i el que avui es coneix com la Casa Pairal de la família Gaudí, que des del segle XVIII va pertànyer als avis, pare i finalment al mateix Gaudí. En aquell espai hi havia el taller de caldereria on va treballar l'avi i posteriorment el pare. Al seu costat, l'arquitecte universal va entendre els mecanismes per transformar les superfícies llises d'aram en objectes de tres dimensions, i les hores passades al taller serien clau en el seu aprenentatge i capacitat d'abstracció i concepció de les formes.

Des d'aquest passat cap de setmana, la Casa Pairal d'Antoni Gaudí a Riudoms es pot visitar a través d'una nova experiència, fruit dels treballs realitzats per l'Ajuntament, que aposta per una visita totalment immersiva que permet copsar en primera persona els orígens vinculats a Riudoms de Gaudí. L'experiència, que s'ha titulat La força d'uns orígens, compta amb un mapping immersiu que fa especial èmfasi en els estímuls d'infantesa de l'arquitecte vinculats al poble. També s'ha equipat la casa amb audiovisuals i equips d'imatge, i s'han instal·lat vinils explicatius.

La visita a la Casa Pairal permet endinsar-se en el taller de caldereria del pare i l'habitatge familiar. També s'hi pot contemplar l'exposició permanent de plànols d'algunes de les obres d'Antoni Gaudí, obra de l'arquitecte japonès Hiroya Tanaka, i la col·lecció de dibuixos originals dedicats a Gaudí de l'escultor Joan Matamala i Flotats, col·laborador de l'arquitecte i principal autor del grup escultòric de la façana del Naixement del Temple de la Sagrada Família. A més, hi ha objectes curiosos com els compassos del taller a la Sagrada Família, l'esquela original que es va repartir el dia del funeral d'Antoni Gaudí a Barcelona, el títol Acció del Pantà de Riudecanyes del pare de Gaudí, Francesc Gaudí Serra, i que va heretar el seu fill, o l'escopeta original dels sometents armats de Riudoms dels quals formava part Gaudí.

Les visites a la Casa Pairal es fan els diumenges des de l'11 de juliol fins al 19 de setembre a les 11 h, a les 12 h i a les 13 h.

Detall de l'experiència immersiva.

Una immersió als orígens del geni

tracking