Diari Més

Tres vins tarragonins, entre els millors del món als premis Decanter 2021

Es tracta de dos elaborats al Priorat i un de la Conca de Barberà

Voltons de la Conreria d'Scala Dei, un dels millors vins del món segons els premis Decanter.

Tres vins tarragonins, entre els millors del món als premis Decanter 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 18a edició dels premis internacionalsDecanter, que cada any selecciona els millors vins del món, ha estat especialment profitós pels vins catalans i, especialment, els produïts a Tarragona.

El concurs es va realitzar al llarg de dues setmanes a Londres i hi van participar més de 160 jutges que van avaluar vins de 56 països diferents. El principal guardó dels premis són les denominades medallesBest inShow, de les quals se'n van lliurar 50. D'aquestes, 9 van ser per a productes elaborats a l'Estat espanyol, de les quals 3 van correspondre a vins amb denominacions d'origen tarragonines.

Així, el que va assolir major puntuació (97/100) va ser l'Heretge Carinyena,d'ScalaDei, corresponent a laDOQPriorat de l'any 2017. I a molt poca distància, i també amb la medallaBest inShow, un altre vi de la mateixa zona, elVoltonsdel 2017 del celler La Conreriad'ScalaDei. El tercer vi tarragoní que també va destacar en aquesta edició delsDecanteréselGrans Muralles, de la Família Torres i de la DO Conca de Barberà.

A més dels premis principals, cellers de l'Estat espanyol també van aconseguir 20 medallesPlatinum, 63 medallesGold, 597 medallesSilveri 1.152 de Bronze. En total els jutges van valorar més de 18.000 vins.

La Conreriad'ScalaDei, que va assolir unaBest inShow, també va aconseguir una medallaSilver, amb una puntuació de 93/100 punts amb el blanc Primera Vinya, del 2019.

La relació completa de les medalles lliurades a cada país es pot consultar en aquesta web de Decanter Awards.

tracking