Diari Més

El Tarragonès i el Baix Camp, les comarques que presenten les pitjors dades epidemiològiques

El risc de rebrot a Salou és de 2.200 punts i a Vil-seca la velocitat de contagi es dispara fins a 4,18

Persones assegudes a les terrasses dels bars del passeig marítim de Cambrils en el primer cap de setmana sense confinament comarcal.

Cambrils rep visitants sense aglomeracions en el primer cap de setmana de mobilitat: «Teníem ganes de veure el mar»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques del Tarragonès i el Baix Camp, on es localitzen les grans ciutats i les zones turístiques amb més afluència de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, són les que presenten les dades epidemiològiques més preocupants. El risc de rebrot i la velocitat de contagi en aquestes dues comarques mostren una clara tendència a l'alça.

La ciutat de Tarragona registra avui un risc de rebrot de gairebé el doble en comparació amb les dades de dilluns, arribant fins als 1.093 punts, tot i que la velocitat sembla que es manté en una franja inferior als 3 punts (2,78). En canvi a Salou aquesta dada és de 3,97 i el risc de rebrot al municipi s'ha multiplicat gairebé per quatre en els últims cinc dies, passant dels 594 punts dilluns als 2.220 actuals. Vila-seca també mostra una clara tendència a l'alça en les dades epidemiològiques, el risc de rebrot és de 1.385 punts, però la dada més preocupant és la de la velocitat de contagi que arriba a 4,18, la més alta del Camp de Tarragona.

La capital del Baix Camp va superar dimarts la barrera dels 1.000 punts pel que fa al risc de rebrot i avui aquesta xifra és de 1.711, tot i que la velocitat de contagi a Reus sembla que s'estabilitza i actualment és de 3,07. L'altre gran municipi del Baix Camp, Cambrils, ha multiplicat per 3 el risc de rebrot en comparació a les dades de principis de setmana, actualment és de 1.711 quan dilluns era de 501. Les dades presentades pel Departament de Salut indiquen un augment progressiu de la velocitat de contagi i avui, cada infectat al municipi contagia a 3,5 persones.

Calafell és el municipi de la demarcació, a banda dels citats anteriorment, que veu com augmenten les xifres de nous contagis. El risc de rebrot és de 1.260 punts, multiplica per tres la xifra de dilluns, i la velocitat de contagi és de 3,26.

Les dades a la resta de la demarcació presenten un augment més progressiu i es mantenen per sota de la mitjana que es troba en 1.284 punts pel que fa al risc de rebrot, i 3,01 de velocitat de contagi.

tracking