Diari Més

Es dispara el risc de rebrot a Reus i Salou

El risc de rebrot a la província mostra en la darrera setmana una preocupant tendència a l'alça

Un noi i una noia caminant amb mascareta pel carrer Monterols de Reus.

coronavirus, mascareta, monterols, reus, parella, jovesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc de rebrot a les comarques de la província de Tarragona mostra en la darrera setmana una preocupant tendència a l'alça, sobretot en alguns territoris com la Conca de Barberà, el Priorat o les ciutats de Reus i Salou. El Departament de Salut indica que si el risc de rebrot supera els 100 punts, el territori en qüestió es troba en risc alt de rebrot.

Pel que fa al Camp de Tarragona el risc de rebrot es troba en 758, una xifra molt propera al màxim que es va notificar furant l'onada de gener, i alguns territoris presenten un risc de rebrot molt superior a aquesta mitjana. La ciutat de Reus registra un risc de rebrot de 1.031 i la velocitat de contagi és de 3,06. Una tendència que, segons les dades del Departament de Salut, augmenta cada dia tenint en compte que ahir aquesta xifra era de 876 punts. Aquest augment podria estar relacionat amb l'activitat social relacionada amb les festes de Sant Pere que, tot i que els actes organitzats van respectar les mesures sanitàries establertes, aquest tipus de celebracions acaben sent dinamitzadors de la vida social.

Pel que fa a Salou, municipi que té el punt de mira en l'oci nocturn i on 700 estudiants de Navarra han donat positiu per covid-19 després de passar-hi uns dies vacances, presenta avui un risc de rebrot de 908, i augmenta 314 punts respecte a les dades d'ahir. La velocitat de contagi al municipi del Tarragonès és de 2,82. Aquest augment podria estar relacionat amb les celebracions durant la revetlla de Sant Joan.

Seguint amb el Camp de Tarragona, les dues comarques que registren dades preocupants pel que fa al risc de rebrot són la Conca de Barberà on ahir aquesta dada era de 2.685 i avui s'eleva als 3.047 punts amb una velocitat de contagi de 4,04, i el Priorat que registra un risc de rebrot de 1.031 punts.

Pel que fa a les Terres de l'Ebre, la Regió Sanitària presenta un risc de rebrot de 353 punts de mitjana que contrasta clarament amb els 758 punts del Camp de Tarragona, més del doble. Les dues comarques que superen aquesta xifra mitjana són el Baix Ebre amb 437 punts i la Terra Alta on el Departament de Salut indica que el risc de rebrot és de 717, 213 més que ahir i la velocitat de contagi és de 3,90.

tracking