Diari Més

Terrer, un festival plenament arrelat

En la seva cinquena edició, el Festival Terrer Priorat ha programat un total de quinze concerts

La formació de Dijon Les Traversées Baroques obriran el Terrer el 22 d'agost a Escaladei.

Terrer, un festival plenament arrelatFestival Terrer Priorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 1 de juliol es feia públic el cartell complet del V Festival Terrer Priorat, una proposta que combina la música amb la descoberta del paisatge, l'arquitectura i el vi. Entre el 22 d'agost i el 4 de desembre, el Terrer ha programat un total de quinze concerts en espais vinculats a les DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana, de manera que cada concert va acompanyat d'un programa de tast de vins i olis de les DO patrocinadores.

Els promotors del Terrer són Blai Rosés i Pau Fort, gestors culturals, emprenedors amb una llarga trajectòria en l'activisme cultural i apassionats del món del vi, que l'any 2017 van fer una aposta pel binomi de la música i el vi, després de constatar que funcionava molt bé en altres territoris. «Al Priorat no hi havia cap iniciativa que recollís aquesta tendència, i per això va néixer el Terrer», assenyala Rosés. «Vam enfocar el festival com una proposta de petit format, allargada en el temps, i que s'assimilés als vins que es fan a les DOQ Priorat i DO Montsant, és a dir, amb una gran capacitat per parlar del territori i el paisatge», detalla el codirector del Terrer.

Cinc anys després de la posada en marxa, els responsables del festival asseguren que aquest «gaudeix de molt bona salut», i subratllen que, fins i tot l'any passat, quan tot es va veure afectat per la pandèmia, van tenir un 80% de mitjana d'ocupació.

Un altre tret singular del Terrer és la voluntat d'articular un discurs al voltant de cada edició. Una forma de vertebrar aquest relat és el cartell, que cada any s'encarrega a un artista diferent. Enguany l'autor ha estat l'artista plàstic Antonio Ortega, qui ha dibuixat una cabana amb els sarments de les vinyes, passant de les tres dimensions a les dues, i amb una tela de fons que fa el paper de llenç. D'aquesta manera, la proposta lliga amb la línia discursiva del festival. Quant a l'elecció dels artistes, els promotors del Terrer descriuen el programa com «ric en estils, desenfadat i emotiu, transcendent i un punt subversiu». Sense caps de cartells ni teloners. «Tots els artistes que programem són en el seu estil primeres espases de l'escena musical al nostre país i països veïns», detallen. La programació i les entrades estan disponibles a la web del festival (www.terrer.cat).

Clara Peya actuarà el 4 de desembre a Falset.

Terrer, un festival plenament arrelat

tracking