Diari Més

Onze adolescents de la Selva donen positiu després de viatjar a Menorca

Formaven part d'un grup de 30 nois

Pla mig d'una estudiant universitària en un cribratge massiu.

Salut investiga un brot de covid amb almenys 24 estudiants catalans de Batxillerat en viatges de fi de curs a MenorcaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha pogut saber Diari Més, un grup d'11 adolescents de la Selva del Camp que van viatjar a Menorca han donat positiu per covid-19. Formaven part d'un grup de trenta nois que van viatjar a l'illa el passat 21 de juny.

La mare d'un dels afectats ha explicat que el grup de nois va viatjar amb autobús des de Reus fins a Barcelona, fent parada a Tarragona on va pujar un altre grup d'estudiants. En arribar al Port de Barcelona van anar fins a Menorca amb vaixell. Els joves de la Selva van viatjar amb un PCR negativa, tot i que no era un requisit necessari.

Tal com explica aquest testimoni, el dia 26 va saltar la notícia que hi havia unmacrobrotde covid-19 entre estudiants que havien viatjat a Mallorca. Aquell mateix dia els joves de la Selva tornaven a casa, arribant a Barcelona el matí del dia 27 de juny.

Algunes famílies van confinar preventivament els seus fills a l'espera que el 061 els digués com havien d'actuar. Aquest testimoni indica que partir del dilluns següent dia 28 es van començar a detectar positius per covid-19 entre els adolescents que van viatjar. Denuncia també que des del CAP i tampoc elsgestors coviddel 061 els hi va facilitar l'accés a cap prova PCR per tal de detectar si hi havia més positius.

De moment s'han comptabilitzat 11 positius en aquest brot a l'espera de si es detecten més casos.

tracking