Diari Més

Municipal

Salou facilitarà la conversió de locals comercials en habitatges

L'Ajuntament aprova modificar el POUM per eliminar l'obligatorietat de sumar un aparcament als edificis on es vol fer la reconversió

Alguns carrers presenten un aspecte de degradació amb les persianes abaixades des de fa temps.

Salou facilitarà la conversió de locals comercials en habitatgesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou facilitarà la reconversió dels locals comercials buits en habitatges, sempre que les comunitats de veïns ho permetin i compleixin amb tots els requisits tècnics d'habitabilitat. El ple de Salou ha aprovat una modificació al POUM que elimina l'obligatorietat de sumar una nova plaça d'aparcament com a condició per a convertir uns baixos en un habitatge. La mesura ha estat aprovada amb l'objectiu de donar una sortida als locals que, des de fa anys, romanen amb la persiana abaixada.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, afirmava ahir que l'aprovació provisional de la proposta de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), referent a diversos aspectes de les ordenances urbanístiques que precisen actualització «està més que justificada» tot apuntant a la necessitat de dignificar les edificacions de la ciutat que mostren un aspecte degradat. Així, segons Granados, cal tenir en compte «la imatge de certs edificis de la ciutat, amb persianes abaixades des de fa molts anys, plenes de grafits, terrasses comunitàries brutes, on un ajuntament no pot actuar». L'alcalde afegia que «els veïns de les comunitats de propietaris, una vegada arribin a l'acord, ho agrairan moltíssim». També va assenyalar que «a les noves construccions de Salou s'ha prescindit de locals comercials i s'ha afavorit l'habitatge en planta per evitar tenir més persianes abaixades en edificacions».

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d'habitatge, Marc Montagut, va manifestar que «ara és el moment de fer els canvis que ens han proposat els tècnics, sense haver d'esperar dos o tres anys per a la revisió del POUM». Montagut feia referència «als punts que són a la nostra normativa, que encallen les voluntats de moltes activitats, obres i construccions». «No estem incrementant habitatges o locals comercials de més, sinó que es tracta de canvis d'ús», va concretar. Aquest punt de l'ordre del dia es va aprovar al plenari d'ahir amb els 11 vots a favor de Sumem per Salou i PSC; els 8 vots en contra de Ciutadans i ERC, i l'abstenció del Partit Popular.

'Salou Smart Turístic'

El Ple d'ahir va aprovar, inicialment, els dos projectes d'obres ordinàries d'obra civil per a les actuacions d'Salou Smart Turístic. Per una banda, el projecte per a les actuacions que requereixen permisos d'altres administracions, que té un pressupost base de licitació de 90.184,82 euros i un termini d'execució de dos mesos. Aquestes obres afecten les carreteres C-14 autovia Salou- Reus i C-31b autovia Salou-Tarragona, la titularitat de les quals correspon a la Generalitat de Catalunya; i a la TV-3146, carretera de la costa, la titularitat de la qual correspon a la Diputació de Tarragona. Per l'altra, el projecte d'obra civil per a les actuacions que no requereixen permisos d'altres administracions, dividits els tres lots (obra civil, torres i pals, i instal·lació elèctrica), que compta amb un pressupost de licitació de 441.882 euros, i un termini d'execució de dos mesos i mig. Aquests dos projectes són necessaris per a dur a terme l'actuació anomenada Salou Smart Turístic.

tracking