Diari Més

Accident IQOXE

La Inspecció de Treball de Catalunya proposa una sanció de 180.000 euros a IQOXE per l'accident del gener de 2020

Després d'una «exhaustiva investigació i de l'anàlisi de documentació», la ITC considera la infracció d'IQOXE com a «molt greu»

Zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE.

La Generalitat autoritza IQOXE a reobrir una de les plantes de derivats d'òxid d'etilèACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat una sanció de 180.000 euros a l'empresaIQOXEper l'accident laboral que es va produir el 14 de gener de 2020 en què van morir tres persones i quatre van resultar ferides.

En un primer moment, laITCva tramitar una acta d'infracció «per obstrucció contra l'empresaIQOXEper les dilacions en el lliurament de la documentació requerida per obstacles per part de l'empresa durant les actuacions». Finalment, després «d'una exhaustiva investigació i de l'anàlisi de documentació», laITCconsidera la infracció d'IQOXEcom a «molt greu».

La investigació ha determinat «la responsabilitat de l'empresa en l'accident i ha constatat diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral en el procés de producció de la substància MPEG 500».

En paral·lel a aquesta proposta de sanció, laITCinclou una proposta de recàrrec de prestacions a la Seguretat Social de les persones treballadores afectades per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l'accident.

Ara aquestes les actuacions seran comunicades a l'Autoritat Laboral i a la instància judicial penal.

tracking