Diari Més

Judicial

Demanen 15 anys de presó a un acusat d'incendiar el seu pis a Valls per una discussió

Va ruixar amb gasolina tot el pis després de diverses discussions amb la seva exdona

Imatge d'arxiu dels

Bombers de la Generalitat, vehicleBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal demana 15 anys de presó a un home per haver calat foc al seu pis per discussions amb la seva exdona sobre la venda del domicili familiar a Valls i haver abandonat l'edifici sense avisar de l'incendi a cap veí, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La qualificació provisional del fiscal és un delicte d'incendi amb perill per a la vida o integritat de les persones amb l'atenuant de trastorn mental per a l'acusat per tenir una lleugera disminució de les seves capacitats intel·lectuals aquell dia, succés que començarà a jutjar-se dilluns que ve.

A més de la pena de presó, el fiscal demana una indemnització de 100.000 euros per la destrucció del contingut de l'habitatge i per danys al domicili contigu.

El 23 d'agost del 2016, segons l'escrit del fiscal, l'home va acumular mobles, els va calar foc i després va ruixar amb gasolina tot el pis després de diverses discussions amb la seva exdona -feia tres mesos que s'havien separat- sobre la venda del mateix.

Després d'haver provocat l'incendi, se'n va anar sense avisar ningú del perill. Arran del succés es va haver de desallotjar a una vintena de veïns i crear un perímetre de seguretat de 50 metres per aquest foc intencionat, que no va arribar a causar danys personals.

Després de la separació, l'home, de 56 anys, vivia al pis incendiat i la dona, en un altre habitatge, però discutien molt per la venda del que era el seu domicili familiar.

El dia dels fets, l'acusat va trucar a un dels seus dos fills i li va dir que si la mare no acudia immediatament amb 30.000 euros per fer la venda, cremaria l'habitatge.

El fill, preocupat per no haver pogut calmar el seu pare, va avisar la Policia Local i va acudir una patrulla que fins i tot va parlar amb ell, però se'n va anar en considerar que tot era normal.

Poc després, l'acusat va apilar mobles al menjador, va ruixar tota la casa amb gasolina i li va prendre foc «sent plenament conscient que podia propagar-se amb facilitat amb el risc per a la vida i integritat dels veïns», segons el fiscal.

Efectivament, el foc es va propagar ràpidament a l'habitatge contigu, amb una dona i el seu fill dins, que van poder sortir i alertar el 112 des del carrer.

tracking