Diari Més

Cultura

Valls facilita la creació musical

Les bandes musicals formades per joves disposaran d'espai d'assaig gratuït

Llorenç Casanovas (Vallsjove), Àlex Rull, Laia Castells (regidora de Joventut) i Germán Rull

Valls facilita la creació musicalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les bandes de música formades per joves de Valls de fins a 34 anys podran disposar a partir d'aquest mes de juliol d'un espai d'assaig de manera gratuïta. Així ho van anunciar ahir dimecres el responsable del servei municipal de Joventut de Valls (VallsJove), Llorenç Casanovas; la regidora d'Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, i els responsables de La Nau, Centre d'Art, els germans Àlex i Germán Rull.

Aquest nou servei persegueix dos objectius. D'una banda, facilitar l'accés del jovent vallenc a espais d'assaig musical. D'altra banda, el servei pretén promoure i potenciar la creació musical dels joves de Valls i contribuir d'aquesta manera al desenvolupament i a la proliferació de bandes de música locals. Aquest últim objectiu es contempla en l'actual Pla Local de Joventut de Valls 2017-2020, el qual va ser prorrogat a 2021, i aquesta proposta pretén donar-hi resposta.

Totes les bandes de joves en edats compreses entre els 12 i 34 anys, amb algun component resident a la ciutat, podran beneficiar-se d'aquest nou servei que entrarà en funcionament al llarg d'aquest mes de juliol. En cas que la demanda del servei fos superior a l'oferta, es va anunciar que s'establiran uns criteris de priorització els quals tindran en compte l'edat i el lloc de residència. Durant la presentació del servei es va insistir que aquest projecte no es contempla com a espai d'estudi o de formació acadèmica, sinó com un servei facilitador per a la creació i desenvolupament de bandes i grups de música locals.

La posada en marxa d'aquest servei ha estat possible gràcies a l'obertura de La Nau, un nou equipament del municipi, el qual disposa de dos bucs d'assaig totalment insonoritzats i equipats destinats al lloguer per hores i una sala polivalent pel desenvolupament de projectes artístics. El servei de joventut cobrirà 1.30 hores setmanals per grup, fins a un màxim de 18 hores per setmana o un màxim de 12 grups.

Amb l'objectiu de regular la gestió dels bucs i el seu bon ús, s'ha creat un reglament que els usuaris hauran de conèixer i respectar. També es va anunciar que s'establiran reunions de coordinació regulars entre els tècnics del servei de Joventut i els responsables dels bucs d'assaig de La Nau, amb la finalitat d'avaluar aquest nou servei, actualitzar les sol·licituds d'alta o revisar el reglament, en cas que siguii necessari, per a millorar el servei ofert.

Totes les persones i grups interessats en fer ús d'aquest nou servei que compleixin amb els requisits establerts pels responsables hauran de contactar amb VallsJove per sol·licitar l'accés a l'espai. Ho poden fer presencialment passant-se per les oficines del carrer Sant Pere, 2, per correu electrònic escrivint a vallsjoves@valls.cat o a través del whatsapp al número 630 476 151.

Un dels bucs d'assaig de La Nau.

Valls facilita la creació musicalCedida

tracking