Diari Més

Successos

Creixell encadena dues nits consecutives de vandalisme

Un grup de joves provoca danys als càmpings, pinta amb esprai sis vehicles i cala foc a un d'ells

Estat en què ha quedat el vehicle cremat durant els actes vandàlics.

Creixell encadena dues nits consecutives de vandalismeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concentració d'un grup de joves durant almenys dues nits a un solar entre els càmpings la Gavina i la Sirena Daurada de Creixell ha desfermat l'alarma al municipi després que hagin estat els responsables de diverses destrosses als establiments turístics i els vehicles que hi havia a la zona. Aquesta passada nit, segons la propietària d'un dels vehicles afectats, es van dedicar a pintar amb esprai de color negre la carrosseria d'almenys sis cotxes que havia aparcats, van trencar-los els retrovisors, els van cremar les llantes i, finalment, van calar foc a un dels vehicles, que va acabar totalment calcinat.
El mateix grup de joves va ser el responsable de provocar destrosses a diversos allotjaments dels càmpings la Sirena Daurada i la Gavina la nit anterior. «Van començar a llençar cadires de plàstic i ampolles de vidre per damunt de les tanques dels càmpings. Van trencar els vidres a una caravana i van provocar trencadisses a diverses parcel·les», afirma la propietària del vehicle al qual han calat foc aquesta nit. Afirma que els joves es reuneixen cada nit al mateix descampat per consumir alcohol i que, tot i que la policia local és coneixedora del problema, «em van dir que no tenen agents suficients per fer la vigilància adient al municipi perquè estan de baixa, no poden patrullar a les nits i, per tant, no poden identificar ningú».

Els responsables d'ambdós càmpings se senten impotents i han demanat una reunió urgent amb l'alcalde, Jordi Llopart, per demanar solucions. Tanmateix, aquests establiments turístics no poden dirigir les càmeres de videovigilància més enllà de les seves tanques, amb la qual cosa no poden identificar els autors dels fets.

Segons l'afectada, creuen que el grup de joves podria tenir entre 16 i 17 anys, «tot i hi ha que creu que són persones de més edat, d'entre 25 i 30 anys».

Vigilants privats

Per suplir la manca d'efectius policials a Creixell a causa de les baixes al cos, l'Ajuntament s'ha vist obligat a contractar vigilants privats, els quals, si detecten alguna irregularitat durant les nits, s'encarreguen de trucar al telèfon 112 per derivar el problema als Mossos o altres serveis d'emergències, com són els bombers.

Els bombers apagant l'incendi provocat del vehicle al costat del càmping.

Creixell encadena dues nits consecutives de vandalismeCEdida

tracking