Diari Més

L'oci nocturn revifa a Salou amb mesures de seguretat durant la revetlla de Sant Joan

L'aforament reduït, la mascareta a la pista o el registre de clients marquen la nit que enceta la temporada d'estiu

El carrer Carles Buïgas, amb la discoteca Tropical de Salou al fons, la revetlla de Sant Joan.

L'oci nocturn revifa a Salou amb mesures de seguretat durant la revetlla de Sant JoanACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revetlla de Sant Joan representa una prova de foc per al sector de l'oci nocturn, que comença a revifar després de quinze mesos d'inactivitat. Malgrat que el Procicat permet l'obertura dels locals des del 21 de juny, la nit més curta de l'any representa a la vegada un punt d'inici de la temporada. Els empresaris encaren les noves mesures amb esperances però alhora, amb escepticisme. Des de Salou (Tarragonès), set dels deu associats a la patronal FECARSAM han considerat viable aixecar la persiana en aquesta data, que tradicionalment enceta la temporada d'estiu. El membre de FECASARM, Eduardo Abenójar, considera que les mesures actuals són "severes" i per això reclama l'ampliació d'horaris per evitar que es continuïn celebrant botellots.

Davant aquest context, els locals han hagut de destinar més recursos a la seguretat tant de treballadors com de clients. És el cas de Flashback Salou, que ha habilitat la pista de ball sense consumició, tal com explica el gerent Hugo Battini. Un protocol que es complementa amb el registre previ de cada assistent i l'obligació de dur mascareta en tot moment a excepció de la taula, on es pot consumir. Per complir-lo, compten amb més personal del que és habitual.

Flashback Salou és de les poques discoteques del municipi que permet el ball a la pista. Fins al 5 de juliol, el Procicat només permet el 50% de l'aforament de cada local i, a l'hora de ballar, cal dur sempre la mascareta ben col·locada. Segons Battini, els assistents "tenen assimilat l'ús de la mascareta" tot i que reconeix que "encara costa ballar sense consumició". Tot i això, insisteix que el personal de la discoteca està pendent a l'hora de controlar que tothom compleixi la normativa, que es recorda just a l'entrada.

La clientela respon amb entusiasme

Malgrat les restriccions marcades per les autoritats sanitàries, FECASARM assegura que la clientela ha respost amb entusiasme. És el cas de la Paula Padrell, veïna de Reus, qui assegura que "hi havia ganes de tornar a les discoteques" i "que se sent molt segura amb el protocol implantat", encara que recorda que no es pot abaixar la guàrdia.

Una temporada esperançadora

De cara a la temporada d'estiu, des de la patronal de l'oci nocturn confien que sigui profitosa, especialment si hi ha un relaxament de mesures. Actualment, a Salou hi ha 38 locals d'oci nocturn, sis dels quals són discoteques.

Control d'accés que s'ha organitzat a la discoteca Flashback per accedir al local.

L'oci nocturn revifa a Salou amb mesures de seguretat durant la revetlla de Sant JoanACN

Un grup de joves que balla amb mascareta a la pista de la discoteca Flashback de Salou.

L'oci nocturn revifa a Salou amb mesures de seguretat durant la revetlla de Sant JoanACN

tracking