Diari Més

Oci

L'Estació Nàutica Costa Daurada i les Terres de l'Ebre celebra els 20 anys

Un acte al Patronat Municipal de Turisme de Salou aplega fundadors, alcaldes, institucions, empreses i personalitats que ho han fet possible

Alcaldes, expresidents i autoritats, amb els seus reconeixements.

L'Estació Nàutica Costa Daurada i les Terres de l'Ebre celebra els 20 anysJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Estació Nàutica Costa Daurada i les Terres de l'Ebre està de celebració. En un acte celebrat ahir a la tarda al Patronat Municipal de Turisme de Salou el que va néixer com una ambiciosa idea va celebrar el seu vintè aniversari, transformat en tot un referent a nivell català i també espanyol.

Un total de 92 quilòmetres d'oci nàutic repartits en els set municipis que en formen part de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre és ja més que una oferta. És un mode de vida per a molts i un segell d'identitat per a milers de persones que veuen la costa tarragonina no tan sols com a una oportunitat de turisme, sinó també de fer-hi arrels i poder-s'hi guanyar la vida.

Joaquim Cristià, el president de l'Estació Nàutica, va ser el mestre de cerimònies d'un acte en el qual gairebé un centenar de persones van celebrar aquest èxit, que tothom va estendre al territori i a les persones que n'han format part en aquests vint anys. «És un projecte que va començar amb la il·lusió de poques persones i del qual ara en formen part set ajuntaments i una vuitantena d'empreses». L'estació Nàutica ha estrenat marca recentment, Nautic Park, «que representa l'oferta més porent de Catalunya i de l'Estat espanyol pel que fa a la nàutica», segons el seu president.

El seu màxim desig rau en què «en vint anys siguem reconeguts arreu del món per la quantitat d'activitats nàutiques que oferim». «Hem agafat velocitat de creuer i anem a total vela, els millors anys encara estan per arribar», va finalitzar.

L'acte també va servir per fer un reconeixement a tots els ajuntaments que ajuden a fer possible l'Estació Nàutica. Tots ells van rebre un reconeixement, un quadre de Núria Mariné. Els encarregats d'entregar-lo també van ser convidats. Es tracta de Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona; Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; i la diputada Meritxell Roigé.

Un a un, els batlles i representants d'ajuntaments van passar a recollir el quadre. Començant per Carlos Serra (tinent d'alcalde a Deltebre) i continuant pels alcaldes de l'Ampolla (Francesc Arasa), l'Ametlla de Mar (Jordi Gaseni), Vandellòs i L'Hospitalet (Alfons Garcia), Salou (Pere Granados), Mont-roig del Camp (Fran Morancho) i Cambrils (Camí Mendoza). Abans, però, una aturada per reconèixer als tres predecessors en el càrrec de Cristià, com van ser Vicent Martí, Manel Basquens i Joan Albert Campos.

El batlle de Mont-roig va felicitar-se perquè «estar aquí, per a un municipi petit com el nostre, era important». Al seu torn, Camí Mendoza va afegir que «és una enorme satisfacció haver pogut navegar amb l'Estació Nàutica, vam confiar en aquest projecte des del seu inici».

Per la seva banda, l'amfitrió, l'alcalde de la capital de la Costa Daurada, va voler donar un reconeixement a «Dolors Oliva», la mare de l'actual president de l'Estació i una persona que «com a regidora va ajudar en l'inici d'aquest projecte». «Són 20 anys de feina, d'una idea que va néixer per diversificar el producte turístic», va dir Granados, tot sentenciant que «tenim la intenció de ser una destinació molt competitiva».

tracking