Diari Més

Torredembarra estrena empresa de salvament i socorrisme per aquest estiu

La renovació també afecta els vehicles i hi haurà servei gratuït amb ambulància per facilitar l'accés al bany a persones amb mobilitat reduïda

Aquest dilluns s'ha fet la presentació del nou servei, que hja està en funcionament.

Torredembarra estrena empresa de salvament i socorrisme per aquest estiuAnna F./Ajuntament de Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torredembarra estrena aquest estiu empresa adjudicatària del servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges. La nova concessió aporta nous vehicles i allarga l'horari de presència en temporada alta.

La nova empresa de servei de socorrisme és DMCLUXE SL (Wave SOS Salvament i Socorrisme) per quatre temporades, amb un import per temporada de 170.610 € IVA inclòs.

A les platges torrenques, el control d'aforament es realitzarà de manera sectoritzada com l'estiu passat. El control i coordinació del servei de vigilància i socorrisme el du a terme la Policia Local de Torredembarra que també aporta una embarcació pròpia.

Els vehicles amb els que es compta enguany són un 4x4, un quad 4x4, tres caiacs, dues taules de rescat i una moto aquàtica, tots equipats per a les tasques de rescat. També es compta amb una ambulància no medicalitzada i l'embarcació de vigilància i salvament de la Policia Local.

Pel que fa a l'ambulància no medicalitzada, aquest vehicle permet la posada en funcionament d'un servei gratuït d'accés a platja per a persones amb mobilitat reduïda que no puguin desplaçar-se des del seu domicili. L'ambulància les anirà a buscar per a prendre un bany i després les retornarà. Aquest servei estarà operatiu fins al 15 de setembre, d'11 a 15 h, amb reserva prèvia. Informació al 684 38 35 48.

El servei de vigilància, salvament i socorrisme a la platja es va posar en marxa l'1 de juny i es perllongarà fins al pròxim 12 d'octubre.

Pel que fa als recursos i horaris per temporades són els següents:

Temporada baixa (de l'1 al 22 de juny i del 13 al 30 de setembre). Platges de la Paella i Baix a Mar. 4 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19 h.

Temporada mitjana (del 23 de juny al 14 de juliol i del 30 d'agost al 12 de setembre). Platges de la Paella, Baix a Mar i Muntanyans). 12 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19.30 h.

Temporada alta (del 15 de juliol al 29 d'agost). Platges de la Paella, Baix a Mar, Muntanyans i Canyadell). 17 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 20 h.

De l'1 al 12 d'octubre: 1 socorrista i 1 coordinador. D'11 a 18 h.

Pel que fa al control d'accés a les platges, des del port i fins al Club Marítim s'han tornat a sectoritzar vuit espais i un aforament màxim mantenint les distàncies de seguretat i la servitud de pas de 6 metres entre l'aigua i la ubicació a la sorra d'unes 23.000 persones.

tracking