Diari Més

La Pobla de Mafumet gaudeix de les seves festes

Un total de 550 persones van assistir al concert de Sopa de Cabra

El concert de Sopa de Cabra.

La Pobla de Mafumet gaudeix de les seves festesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Pobla de Mafumet estan d'enhorabona. Després de més d'un any sense poder gaudir d'actes públics arran de l'esclat de la pandèmia, finalment ha arribat el moment de tornar a les celebracions. Això sí, des de la prudència que recomana un context que no acaba de ser totalment segur. Fruit d'això, des de l'Ajuntament es mantenen actives totes les mesures antiCovid destinades a protegir el conjunt dels assistents als diferents actes programats.

Així va ser aquest dissabte a la tarda, durant l'acte que obria oficialment aquesta Festa Major: la lectura del pregó, responsabilitat que enguany va recaure en el Dr. Rafael Gràcia, gerent territorial de l'ICS Camp de Tarragona i de la GIPSS. L'acte va tenir lloc en un Casal Cultural especialment adaptat per a l'ocasió, amb aforament limitat i protocol antiCovid.

L'acte d'obertura oficial de les festes va comptar amb la presència de representants del teixit empresarial i social del municipi i de l'entorn immediat del mateix, entre altres convidats, els quals van assistir a un pregó que va donar inici amb la intervenció de l'alcalde de la Pobla, Joan Maria Sardà. Ell va ser l'encarregat de donar pas a un pregoner a qui va presentar afirmant que «personifica un element innegociable del nostre municipi: la vocació de servei a les persones. A la Pobla, igual com a l'ICS Camp de Tarragona, posem la població per davant de tot, sent la nostra màxima prioritat».

Els sanitaris

També va recordar que el col·lectiu dels sanitaris «heu estat el primer i més resistent escut contra el virus, el cervell que ha buscat solucions en forma de vacunació, la mirada d'ànim per als pacients ingressats, la paraula tranquil·litzadora per als familiars de persones contagiades, l'esperança de tothom. Ho heu estat tot, Rafael. I per això, us mereixeu tots els homenatges i agraïments possibles», per la qual cosa va pregar que fes extensiu a la resta del seu equip l'agraïment del municipi per tot el que han fet.

Així va arribar l'esperat moment del pregó, que el Dr. Gràcia va començar recollint les paraules de l'alcalde per posar en valor l'enorme tasca que, dia i nit, duen a terme el conjunt dels professionals sanitaris. En aquesta línia, va explicar que «les futures generacions recordaran el 2020 com l'any que ens va canviar la vida, quan ens vam haver de quedar tancats a casa, entre la por i la incertesa. Mentrestant, als hospitals i centres de salut creixia un repte colossal com mai abans havíem conegut i davant del qual tots els professionals s'hi van posar al capdavant per donar el millor d'ells mateixos».

El Dr. Gràcia va tancar les seves paraules sobre la pandèmia amb un prec general: «Les vacunes estan millor al braç que a les neveres. Si us plau, vacuneu-vos».

Ja a la nit va arribar un dels moments més esperats d'aquesta celebració, amb el concert de Sopa de Cabra en el marc de la seva gira 30 anys Ben endins, el disc més venut de la història del rock en català. Durant dues hores, Gerard Quintana i la seva banda van fer vibrar les 550 persones que van omplir l'aforament limitat del Complex Esportiu Municipal. Els grans èxits de la banda gironina van ressonar a la Pobla, en un concert memorable tant per la qualitat musical com per la passió amb què el públic va viure l'espectacle i, també, per tractar-se del primer acte massiu celebrat al municipi arran de l'esclat de la pandèmia.

La festa segueix avui

Les activitats de Festa Major continuaran aquest diumenge amb l'espectacle de circ a l'exterior protagonitzat per la Companyia The Sullivan's. A les 19.30h i a la Carpa del Pavelló tindrà lloc aquesta proposta fresca, alegre i entretinguda, amb un toc d'humor i un combinat de números de circ: mini trapezi, malabars, monocicles, equilibris i acrobàcies i, fins i tot, màgia a càrrec d'una companyia catalana- brasilera formada per artistes de llarga trajectòria.

tracking