Diari Més

Meteorologia

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat per les fortes pluges que encara s'esperen

Durant les darreres hores el 112 ha rebut 180 trucades i s'han generat 127 expedients, sobretot a Reus i Cambrils

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat que manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, per les fortes pluges que encara s'esperen aquest dijous a Catalunya. Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les nou de la nit s'esperen precipitacions que poden superar els 40 mil·límetres en 30 minuts a la Catalunya Central i amb menys intensitat a la resta del territori, excepte el terç nord-est de Catalunya. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta, localment de pedra i de ratxes fortes de vent. A banda, localment hi podrà haver fenòmens de temps violent.

Durant les darreres hores el 112 ha rebut 180 trucades i s'han generat 127 expedients, concentrats sobretot als municipis de Reus i Cambrils.

Alguns dels registres destacats de pluja, segons l'SMC, han tingut lloc a Alcanar (Montsià), on han caigut 47,5 litres de pluja per metre quadrat en mitja hora; a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), amb 47,2 litres; a Camarasa (Noguera), amb 44,2; a Riudecanyes (Baix Camp), amb 43,1, o a Aldover (Baix Ebre), amb 40,1.

Les principals incidències que han hagut de resoldre els serveis d'emergències al llarg del dia d'avui han estat per acumulacions d'aigua importants i també a causa del fort vent.

Un vehicle que ha quedat sota l'aigua a la riera d'Alforja de Cambrils.

Els bombers realitzen catorze intervencions a les comarques de Tarragona a causa de la plujaCedida

tracking