Diari Més

Art urbà

La Canonja aposta per l'street art

Un mural de grans dimensions decorarà el mur de la Rambla Collblanc, davant del camp de futbol

Els treballs de realització del mural aquest dimarts a la Canonja.

La Canonja aposta per l'street artDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cent vint metres de mur per decorar amb elements propis del municipi. Aquest és el repte que han assumit els tres artistes de l'Associació Cultural 27.7 Artgroup, que des de fa poc més d'una setmana han començat els treballs al mur de la rambla Collblanc de la Canonja.

«Tot va sorgir a partir de la proposta dels artistes, que ja havien fet un mural al parc del costat de l'escola, i ens van proposar fer un treball similar en aquest mur», explica Salvador Ferré, primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Canonja. «La idea era que, si en l'anterior mur vam plasmar un paisatge del poble, en aquest s'hi poguessin veure elements festius, populars, edificis emblemàtics, actes culturals o fins i tot algun canongí, com l'escultor Salvador Martorell», detalla Ferré.

Els artífexs d'aquest treball són Miki Pérez, Leim i David Martínez. Ells mateixos van fer una selecció d'imatges, treballant a partir del fons fotogràfic de l'Ajuntament. Un cop es van acordar els continguts, el mur es va blanquejar completament, donant així el tret de sortida al treball artístic. Aquest va començar de nit, amb una projecció sobre el mur de tots els elements que després serien pintats. Els artistes van resseguir les siluetes que, a dia d'avui, estan fent servir de base per a la seva obra.

El treball es fa a partir d'una tècnica mixta, amb pintura plàstica i acrílica, i esprais. «Volíem que el mur no fos un simple àlbum de fotos, sinó que tingués un aspecte modern, i per això hem dissenyat unes transicions entre els dibuixos. Això, junt amb les gammes cromàtiques que hem escollit, acabarà donant la sensació que les imatges surten cap enfora, amb un efecte molt impactant», explica Miki Pérez.

Els tres artistes van començar a treballar fa poc més d'una setmana, i tot que tenen per davant molts metres de mur, confien que a finals de mes la feina pugui estar enllestida.

Entre els elements que a poc a poc s'aniran desvetllant hi ha la façana de l'Ajuntament o de l'Orfeó Canongí, les dues esglésies del poble, els Diables de la Canonja, els Gegants i el Mico, els Grallers o fins i tot algun element del polígon petroquímic.

Detall del mural.

La Canonja aposta per l'street artDiari Més

tracking