Diari Més

Un tast de mar, vins i cuina marinera

'Wines & Sea' és una activitat de descoberta nàutica i gastronòmica que s'ha posat en marxa a Cambrils

Impulsors i participants del projecte 'Wines & Sea'  aquest dimarts a bord del Karya.

Un tast de mar, vins i cuina marineraJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La goleta Karya és un vaixell de 24 metres d'eslora, capitanejada per l'empresari i capità Sergi Marimon, que es troba ancorada al port de Cambrils. Aquesta fabulosa nau bastida l'any 2008 amb fusta d'iroko i dotada dels sistemes de navegació més moderns, és la base d'operacions de Wines & Sea, una proposta que s'estrena a Cambrils amb la voluntat d'acostar al públic la navegació i la descoberta vinícola i gastronòmica.

Les sortides, que es faran tots els divendres al vespre, tenen una durada de dues hores. Un cop a bord, i encara sense sortir de port, els participants podran gaudir d'un tast de vins dirigit pels mateixos elaboradors, en una sessió a l'aire lliure en què els viticultors desvetllaran tots els secrets de la seva producció i oferiran pautes per gaudir dels vins que presenten. En aquest apartat, hi haurà representants de les DO de la demarcació de Tarragona, així com de la DO Cava.

Tot seguit, la goleta Karya llevarà àncores i portarà el passatge en una travessia marítima per la costa cambrilenca, durant la qual es farà un sopar consistent en un plat de ranxo (o ranxet) de bordo. D'aquesta manera, els participants en l'experiència podran gaudir de la cuina cambrilenca típicament marinera, que els mateixos pescadors cuinaven a bord mentre feinejaven. Aquesta proposta culinària compta amb el mestratge de restauradors i pescadors cambrilencs que van dedicar la seva vida professional a la pesca.

Les sortides es portaran a terme inicialment els divendres de 20 a 22 h. aproximadament, de manera que durant la sortida es podrà contemplar també la posta de sol.

«Volem oferir una iniciativa diferent, que permeti gaudir de l'entorn privilegiat cambrilenc, però també conèixer alguns dels protagonistes de la revolució vitivinícola que es viu a casa nostra i, alhora, fer un tastet d'aquella cuina marinera tan pròpia dels nostres pescadors», asseguren els organitzadors de l'activitat.

Wines & Sea es va presentar aquest dimarts amb la presència de dos dels cellers que oferiran tastos a bord, el Celler La Botera de Batea (Terra Alta) i el Celler Trosset de Porrera (Priorat), que a més d'elaborar vins singulars, participen en el projecte de Vins d'Àmfora que desenvolupa en Xavier Belda, i que busca investigar com envelleixen els vins submergits en aigua de mar. També va pujar a la goleta el restaurador cambrilenc Manel Morell, qui ha glossat la tradició de cuinar el ranxo de bord recordant que són preparacions molt fàcils de fer, que es cuinaven durant la jornada de pesca als senzills fogons dels barcos. Entre aquestes preparacions, ha explicat Morell, hi ha els romescos, la sípia amb patates, l'arròs de tonyina o la sípia amb allioli.

Wines & Sea es fa en grups d'entre 25 i 30 persones i té un preu de 50 euros per persona. Per a més informació es pot contactar amb la web (goletakarya.com) o trucar al telèfon 672 037 931.

La goleta Karya amarrada al port de Cambrils.

Un tast de mar, vins i cuina marineraJoan Carles

tracking