Diari Més

Mobilitat

Adif licita les obres per la nova estació de Salou-PortAventura

Amb un termini d'execució de 24 mesos, el cost total de 14,5 milions d'euros, serà finançat per la UE

Imatge virtual del projecte de la nova estació de Salou-PortAventura

Adif licita les obres per la nova estació de Salou-PortAventuraAdif

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif Alta Velocitat ha licitat el contracte d'obres per a la construcció de la nova estació ferroviària de Salou-Port Aventura per un import de 14.503.008,88 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució estimat de 24 mesos.

Amb la posada en servei de la variantVandellós-Tarragonadel Corredor Mediterrani, l'antiga estació de Salou va deixar de prestar servei i l'actual baixador de Port Aventura s'ha convertit en la nova estació del municipi, però ha de dotar-se de totes les característiques i serveis necessaris per a prestar servei com a estació terminal.

Entre les actuacions compreses en el projecte, inclòs en el Pla deRodalies, destaquen el nou edifici de viatgers, en el qual es crearà un vestíbul principal amb zona d'espera, una àrea d'explotació pública que comptarà amb zona de venda de bitllets i atenció al client per a diferents operadors, un espai d'explotació privada amb dependències internes i quarts d'instal·lacions, un local comercial i lavabos públics.

Respecte a les andanes, es remodelarà l'actual (de 240 m de longitud i 5 m d'amplària), i es construirà una nova de similars dimensions al costat de la via principal.

Totes dues andanes estaran unides en la seva capçalera mitjançant una plataforma de 9,5 m d'amplària que els connectarà amb l'edifici de l'estació. També comptaran amb una marquesina de 200 m de longitud aproximadament, així com en la capçalera de connexió amb l'edifici.

D'altra banda, es projecta un aparcament en superfície de 200 places per a automòbils, de les quals 10 estaran reservades per a persones de mobilitat reduïda, i espai per a motocicletes i bicicletes.

Aquesta actuació, segons anuncia Adif, serà finançada per la Unió Europea amb els fons NextGenerationEU.

Imagen virtual del proyecto de la nueva estación de Salou-PortAventura

Adif licita les obres per la nova estació de Salou-PortAventuraAdif

tracking