Diari Més

Natura

Una tarda d'històries molt animals

Aquest dissabte la popular divulgadora científica Evelyn Segura oferirà una xerrada a la Canonja

Evelyn Segura és presentadora del programa '¡Qué animal!' de La2.

Una tarda d'històries molt animalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte 12 de juny el Castell de Masricart de la Canonja rebrà a la biòloga i comunicadora científica Evelyn Segura, presentadora del programa ¡Qué animal! de La2 i col·laboradora del magazín matinal Aruser@s de La Sexta. L'experta en natura oferirà la xerrada Biodiversitat km0. Històries molt animals al costat de casa, una sessió pensada per conèixer, d'una manera divertida, tots els aspectes científics dels animals que tenim més a la vora.

«No faré un inventari d'animals i plantes, sinó que explicaré històries fascinants i curiositats increïbles sobre els animals que sovint trobem al nostre entorn», assegura l'Evelyn. La divulgadora televisiva afirma que aconseguirà que el públic «vegi amb uns ulls nous» els animals més comuns. «I com que a Tarragona hi ha mar i muntanya, farem una capbussada en tots els àmbits, sense oblidar els aquàtics», detalla. A més, l'Evelyn avança que «algun voluntari del públic potser s'haurà d'embrutar les mans per experimentar en primera persona com és la saliva d'una granota». Tot, explicat de manera molt rigorosa però també amena.

«Encara que treballo pensant en el públic en general i perquè fins i tot els més petits ho puguin entendre, no em fa por incorporar conceptes tècnics o especialitzats i, per tant, en pot gaudir tothom, tant si té coneixements com si no. També incorporo informació sobre les descobertes, antigues i recents, i per tant els assistents hi trobaran continguts científics molt potents», explica l'Evelyn.

La popular biòloga, que des de fa sis anys s'ha especialitzat en la divulgació a través dels mitjans de comunicació, admet que sovint tenim més informació sobre la fauna més llunyana o exòtica que la que ens és més propera, i adverteix de la importància de conèixer les espècies que conviuen amb nosaltres: «La biodiversitat del nostre entorn està molt relacionada amb nosaltres i a la inversa i, per tant, és important conèixer els animals i tenir-los presents cada vegada que fem una acció, perquè al final tots estem connectats. És una qüestió d'altruisme i d'harmonia en la convivència», subratlla.

Fascinació pels animals

En l'actualitat, l'Evelyn Segura està immersa en la gravació de la sisena temporada de ¡Qué animal! i a més de treballar a l'Aruser@s, també col·labora al programa España directo de La1. A més, fa poc més de dos anys va publicar el seu primer llibre, Adaptarse o morir. Los secretos de la naturaleza para sobrevivir en el mundo animal. La biòloga es confessa «enamorada de la natura en general», però admet que el seu ha sigut un enamorament a través del coneixement: «com més sé dels animals, més em fascinen».

La xerrada d'aquest pròxim dissabte 12 de juny està organitzada per l'Ajuntament de la Canonja en el marc del programa Ecoverd, una setmana dedicada al medi ambient i a la vida saludable. Es farà a la Sala noble del Castell de Masricart a les 19 h. i és gratuïta, encara que l'aforament és limitat.

tracking