Diari Més

Medi ambient

Un nen tarragoní de 8 anys guanya el primer premi de Contes pel Planeta en la categoria de dibuix

Erik Macas va fer una il·lustració sobre els plàstics al mar

Imatge del dibuix que va convertir en guanyador a l'Erik Macas.

Un nen tarragoní de 8 anys guanya el primer premi de Contes pel Planeta en la categoria de dibuix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició del certamen Contes pel Planeta, organitzat per UCI (Unió Crèdits Immobiliaris), entitat especialista en finançament sostenible de l'habitatge, ja té guanyadors. El tarragoní Erik Macas Gilabert, de 8 anys, ha resultat guanyador en la categoria de dibuix gràcies a l'obra 'Plàstic als mars', una il·lustració que reflecteix com els plàstics contribueixen a la destrucció de l'ecosistema marí.

Aquesta iniciativa té com a objectiu sensibilitzar als més petits sobre la cura i el respecte pels éssers vius i el planeta, a través de dibuixos i històries contats per ells mateixos, que transmetin el seu amor per la naturalesa, per a contribuir a la seva pròpia conscienciació i a la dels adults sobre la importància i protecció del medi ambient, els éssers vius, la lluita contra el canvi climàtic i el consum responsable.

El concurs està dividit en dues categories: Dibuixos i Il·lustracions, per a edats compreses entre cinc i deu anys, i la categoria Relats de 150 a 300 paraules, per a nens i adolescents d'onze a setze anys.

En la categoria de Relats, Cecilia Maqueda Limia, d'11 anys, estudiant del CEI Ciudad de Zaragoza de Madrid, ha estat la guanyadora amb el seu conte il·lustrat 'Chipy: la bossa de patates que va canviar el món'. Una història que dóna visibilitat al desglaç de l'Àrtic i la importància del reciclatge de plàstics per a la cura del planeta.

UCI ha donat a conèixer els premis en el marc del Dia Mundial del Medi ambient i el Dia Mundial dels Oceans, celebrats el 5 i 8 de juny respectivament. Els guanyadors de totes dues categories han rebut com a premi un pack de cap de setmana o escapada familiar per a quatre persones, valorat en 250 euros.

Entre el mig centenar de participants d'Espanya i Portugal, 39 d'ells corresponen a estudiants espanyols.

tracking