Diari Més

Nova jornada sense defuncions per covid-19 a la demarcació de Tarragona on s'han detectat 68 positius

El procés de vacunació avança amb bon ritme mentre que la pressió als hospitals es manté a la baixa

Vista d'una professional sanitària a través d'unes portes del nou espai polivalent de l'Hospital de Bellvitge

Els hospitals catalans intercanviaran pacients entre ells per igualar la pressió hospitalàriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova jornada sense lamentar cap defunció per covid-19 a la demarcació de Tarragona, segons les darreres dades atorgades pel Departament de Salut. Al Camp de Tarragona es mantenen les 1.122 morts des de l'inici de la pandèmia i a l'Ebre les 180.

Pel que fa al nombre de contagis, al Camp de Tarragona s'han registrat 54 nous positius que s'acumulen als 42.428 confirmats des de l'inici de la pandèmia. El risc de rebrot, però, es manté en una situació de risc elevat de 137 punts. A les Terres de l'Ebre s'ha vist un lleuger augment de contagis respecte a les dades de la darrera jornada, s'han detectat 14 casos, 10 més que ahir, i ja sumen un total d'11.061 casos totals confirmats. El risc de rebrot continua a la baixa i se situa en una situació de risc de 82 punts, 14 menys respecte les dades anteriors.

Els hospitals de la demarcació de Tarragona veuen com aquesta petita treva de nous ingressos s'allarga una jornada més. Al Camp de Tarragona es mantenen els 39 ingressats registrats el darrer dia mentre que dos pacients abandonen les UCI del territori, que es queden amb 22 crítics ingressats. A les Terres de l'Ebre es mantenen els 15 ingressats a planta i 6 a les UCI, els mateixos números de la passada jornada segons les últimes dades atorgades per Salut.

El procés de vacunació avança amb bon ritme al Camp de Tarragona durant la primera jornada d'aquest cap de setmana. Al Camp s'han administrat un total de 3.396 primeres dosis i 1.946 segones dosi. Això fa que 235.829 persones han rebut la primera dosi de la vacuna mentre que 127.490 ja han acabat el procés de vacunació.

A les Terres de l'Ebre, en canvi, s'ha vist com ha caigut el ritme de vacunació. A l'Ebre s'han vacunat 687 amb la primera dosi, deixant un total de 75.806 persones vacunades. Pel que fa a la segona dosi, s'ha administrat a un total de 46.770 persones, que ja han acabat totalment el procés de vacunació, 148 més respecte a les dades anteriors.

Catalunya

Les funeràries no han declarat cap nou mort per covid a Catalunya i la xifra es manté en 22.203 defuncions en tota la pandèmia, segons l'última actualització del Departament de Salut. En paral·lel, l'Rt continua a la baixa i se situa a 1,03, una centèsima menys que fa 24 hores. El risc de rebrot també disminueix lleugerament a 105 (-3) i la incidència acumulada a 14 dies es redueix de 104,70 a 102,66. El nombre d'ingressats per covid se situa en 590, 3 menys que en el balanç anterior. També disminueixen els pacients crítics a l'UCI fins a 205, 15 menys. En paral·lel, s'han declarat 534 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 631.469 en tota la pandèmia. El 3,55% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.

tracking