Diari Més

L'alcaldessa de Cambrils valora que les condemnes imposades als acusats del 17-A «s'aproximen» al que demanaven

Camí Mendoza afirma que continuaran reivindicant que se segueixi investigant per saber «tota la veritat»

Imatges de l'homenatge a les víctimes del 18-A, en el qual hi ha assistit el President de la Generalitat, Quim Torra

Cambrils homenatja les víctimes dels atemptats dos anys desprésGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha valorat que les condemnes imposades als tres encausats pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils «s'aproximen» al que demanava el consistori, que en el judici celebrat a l'Audiència Nacional exercia d'acusació particular. Mendoza ha reconegut que encara no s'han pogut llegir la sentència a fons però ha valorat positivament que les condemnes dictades pel tribunal siguin superiors a les que reclamava la fiscalia, si bé no arriben al màxim que sol·licitaven l'ajuntament i associacions de víctimes del terrorisme. Amb tot, Mendoza ha afirmat que seguiran reivindicant «que es continuï estudiant per saber tota la veritat de com va passar i perquè va passar».

L'alcaldessa ha recordat que sol·licitaven la presó permanent revisable per als principals acusats, però «això ja van dir que no era possible perquè no hi havia proves que vinculessin els acusats directament amb l'atemptat». «La sentència diu que tenen relació en la preparació però no en l'actuació directa», ha concretat. De tota manera, ha avançat que des de Cambrils faran tot el possible «per aconseguir la màxima pena» i no ha descartat presentar recurs, un cop hagin analitzat el text a fons.

Finalment, ha instat a «entre tots fer pressió política» per «esclarir» els fets amb detall. «No deixarem de batallar a través de les comissions d'investigació» i mitjançant «tots els elements» que tinguin a l'abast, ha reiterat.

La sentència de l'Audiència Nacional ha condemnat a 53 anys i mig de presó a Mohamed Houli Chemlal i a 46 i mig a Driss Oukabir pels atemptats terroristes del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. També ha condemnat a vuit anys de presó a Said ben Iazza per col·laboració amb organització terrorista. El tribunal els ha condemnat per pertinença a organització terrorista, fabricació i dipòsit d'explosius de caire terrorista i intent d'estralls de caràcter terrorista, a més de 29 delictes de lesions per imprudència greu. En canvi, no els ha considerat culpables directes dels morts a Barcelona i Cambrils com demanaven algunes acusacions, entre elles la particular del consistori cambrilenc.

tracking