Diari Més

Celebracions

El Sant Joan de Valls obre el calendari de les festes majors del país reocupant els espais a l'aire lliure

Des de dimecres s'oferiran 14.500 entrades gratuïtes o a preu simbòlic

Els Zoo actuaran durant la festa major de Sant joan de Valls.

El Sant Joan de Valls obre el calendari de les festes majors del país reocupant els espais a l'aire lliureACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls obre el calendari de les festes majors amb un Sant Joan que reconquereix els espais a l'aire lliure. La festa de Sant Joan, que tindrà lloc del 18 al 25 de juny, reocupa la via pública per desenvolupar-hi les activitats, respectant la normativa dictada pel Procicat. Les comissions participatives i les entitats locals han preparat "un programa de gamma extra", fent servir l'argot casteller. Hi haurà concerts de La Pegatina, Roba Estesa, Balkan Paradise Orchestra i la Banda d'En Vinaixa 2.2, un bloc familiar amb els contacontes de La Pessigolla, les narradores Karme González i Imma Pujol, un nou espai de joc participatiu sobre el seguici, la incorporació del nou orgue de Valls a les actuacions, i disset formacions de músiques d'arrel.

Tots conformen el tercer i darrer bloc de programació de Sant Joan presentat aquest dimarts al matí, que s'afegeix als dos apartats anunciats anteriorment, amb noms propis com Zoo, Stay Homas, Ciudad Jara, Jazzwoman, La Fúmiga, l'actriu Emma Vilarasau, i la pirotècnia Espectacles Teresa Rey.

Les cercaviles del Tomb i 'Tomet' del poble, al pàrquing del centre històric

Les jornades centrals del seguici cerimonial continuaran sent els dies 23 i 24 de juny per als adults, i el 25 per al seguici petit, totes tres en horari de tarda-vespre i a l'aparcament del centre històric, amb aforament limitat. En canvi, els balls parlats traslladen la representació conjunta el 21 de juny al Centre Cultural enlloc del 22, exactament com la moixiganga que l'escenificarà a l'església del Lledó.

Per la seva banda, el ball de vells concentra les seves el 20 de juny a la plaça de Sant Jordi, el mateix dia que actuen els grups de foc de la Unió Anelles de la Flama, en aquest cas a l'aparcament del barri antic.

La sortida de Completes i la recuperació dels goigs

Un dels actes que més força ha agafat els darrers anys, les Completes, no es podran dur a terme a la plaça del Blat, si bé es veurà enriquit amb diferents aspectes rituals. Es recuperen els goigs a Sant Joan per a les Completes i per a la diada del 24. Les balladetes de Completes, que també s'ubicaran a l'aparcament del centre històric, es podran veure en directe per TAC12.

Tornen els castells a la plaça del Blat

Per Sant Joan els castells tornaran a la plaça del Blat. Els castells tindran un pes específic amb la proclamació de l'Ambaixadora dels Xiquets de Valls, la potenciació dels locals de les colles i la tornada a les places. Des de principis de juny Valls estrenarà la prova pilot perquè els castells tornin a plaça. Durant quatre jornades els locals de les dues colles vallenques acolliran els assaigs de 50 castellers en cadascun per tal que el migdia de Sant Joan el km0 casteller segelli el retorn a plaça.

14.500 entrades a la venda

Aquest dimecres 26 de maig, a partir de les deu del matí, es posaran a disposició 14.500 entrades primer per a la població empadronada a Valls, i dijous 27, des de les dotze del migdia, per a tothom. Els canals de venda seran les 24 hores del dia via on line o presencialment a les taquilles del Teatre Principal.

tracking