Diari Més

La majoria de les residències geriàtriques de la demarcació de Tarragona es mantenen lliures de covid-19

A Catalunya, dos geriàtrics de la regió sanitària Metropolitana Sud estan encara en vermell amb brots lleus

Imatge d'arxiu d'una residència catalana durant un ofici.

Dinou residències de Tarragona estan en situació greu, set més que fa una setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només dues residències geriàtriques catalanes, quatre menys que la setmana passada, tenen brots actius de covid-19 i estan classificats en vermell, si bé no són casos greus perquè la majoria de residents i treballadors estan vacunats.

Les dues residències que aquesta setmana estan qualificades en vermell estan situades a la regió sanitària Metropolitana Sud.

Segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut, 19 geriàtrics més (1,8% del total), quatre més que fa una setmana, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots ja controlats.

La gran majoria, 1.012 residències (98%), estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les quals encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les quals tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les quals no tenen cap contagiat.

Al Camp de Tarragona de les 60 residències, 58 es troben en color verd i 2 en color groc. A les Terres de l'Ebre hi ha 16 centres de color verd i dos grocs.

Fins avui, han mort a les residències catalanes 4.564 persones per covid -una l'última setmana-, sense explicar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

tracking