Diari Més

Cultura

Falset celebra el segon Congrés de la Jota amb conclusions cantades

El congrés es convoca de manera presencial, encara que també podrà seguir-se a través del canal de Youtube

Imatge promocional de l'espectacle 'A vore', que reinventa la jota ebrenca.

Experts i aficionats a la jota es trobaran a Falset en el primer congrés dedicat a aquest ball cantatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falset acollirà el segon Congrés de la Jota des d'aquest proper divendres i fins diumenge, dia 23, amb les conclusions cantades sota el nom de «cantconclusions», segons informa la Generalitat.

El congrés l'organitzen l'Ajuntament de Falset, la Direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i l'Institut Ramon Muntaner, amb l'objectiu de posar en valor la jota com a element cultural, des del seu vessant acadèmic i artístic.

A més de ponències i conferències, destaca que les conclusions es faran a través del cant a càrrec d'Alicia Olivares i Jordi Cloquell, de Mallorca; Imma Sopa i el grup Repicatalons (Amposta, Montsià) i Corrandes són corrandes, de Sabadell (Vallès Occdiental).

La ponència inaugural del congrés, «La jota en l'obra del cançoner de Catalunya», anirà a càrrec del musicòleg Ramon Vilar, aprofitant també la proximitat del centenari de l'obra, que se celebra l'any que ve.

El programa inclou taules rodones amb experts catalans i aragonesos que compartiran experiències vinculades als tres àmbits del congrés: la transmissió de la jota, la jota com a material creatiu i els contextos de la jota.

Cada àmbit comptarà amb comunicacions, prèviament seleccionades per un comitè científic, que serviran per enriquir el contingut de les ponències i generar iniciatives de debat i de reflexió entre els assistents.

Respecte a les activitats complementàries, es programen els espectacles: 'Ressons de Fandango de Sotavent', que oferirà divendres Tlalliel i dissabte, Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries presentaran 'Camins de jota'.

Finalment, el diumenge 23 al migdia actuarà l'escola de ball, cant i música tradicional El Planter i el grup Fartabelitres, amb la participació final de la banda de música Vila de Falset, amb l'espectacle 'Ballant sons emmascarats'.

El congrés es convoca de manera presencial, encara que també podrà seguir-se a través del canal de Youtube del Departament de Cultura de la Generalitat.

tracking