Diari Més

Costa Daurada

Salou adjudica a Servitur el servei de vigilància i socorrisme de les platges

El contracte s'ha adjudicat per dues temporades, l'actual i la de l'any vinent amb possibilitat de pròrroga fins a l'octubre de 2023 per 880.805 euros

Imatge d'arxius de la platja de Capellans de Salou.

Les platges de Llevant i Capellans de Salou tornen a obtenir la Bandera BlavaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou ha adjudicat a l'empresa Servitur Salvament S.L. el servei de prevenció d'accidents, vigilància, salvament, socorrisme i transport de ferits a les platges del municipi de Salou per un preu de 880.805 euros amb IVA inclòs. El contracte tindrà vigència de dues temporades, la d'aquest any i la del vinent, amb possibilitat de pròrroga per períodes mínims mensuals fins a l'octubre de 2023. Altesport 2000, Aunar Group i Offshore Special Services són les altres empreses licitadores que havien optat al contracte i que han quedat descartades. Servitur Salvament és, de fet, l'empresa que ha realitzat el servei durant els darrers anys. Durant el 2020 ho va fer gràcies a la pròrroga del contracte.

Entre les condicions que haurà de complir l'adjudicatària del servei, haurà de disposar d'un vehicle de suport obligatori per a intervencions sanitàries, independentment del que determini el Pla d'Usos de les platges de Salou, on de l'1 de juny al 30 de setembre, obligatòriament haurà de ser un vehicle sanitari, ambulància de SVB (suport vital bàsic).

Els socorristes hauran de prestar el servei de vigilància de forma presencial a les platges de Ponent, la de Llevant, la platja Capellans, la platja Llarga, Cala Crancs i Cala Font. Per altra banda, hauran de fer rondes a la Cala Llenguadets, a la Penya Tallada a Cala Vinya i al Reguerot del Clavegar, un roquet que usen principalment els veïns de la zona i on s'hauran de fer rondes accedint per mar.

L'adjudicatari aportarà les embarcacions que siguin necessàries per al servei per a fer rondes de vigilància preventiva al llarg de tota la costa del municipi, per assistir o rescatar als banyistes que ho requereixin i amb el material de rescat necessari. Diàriament farà un mínim de quatre rondes, dos al matí entre les 10 h. i les 15 h. i dues a la tarda entre les 15 h. i les 19 h., sempre que l'estat de la mar ho permeti. L'empresa disposarà de cinc llocs de socors a les platges de Llevant, Ponent, Capellans, Llarga i cala Crancs i haurà d'informar diàriament per megafonia de l'inici i de la finalització del servei.

D'altra banda, amb la pandèmia, l'Ajuntament va instal·lar sensors d'aforament. Segons les bases del concurs, des del servei de salvament i socorrisme només es vigilarà amb l'aplicació informàtica l'aforament d'aquestes platges i es donarà suport a la Policia Local en el protocol que té establert per evacuació o tancament de zona.

tracking