Diari Més

SUccessos

La trucada d'una amiga des de Suïssa va activar l'actuació policial que va localitzar els dos cadàvers a Creixell

L'home s'hauria suïcidat bastant després d'assassinar la dona, que presentava dos trets i ferides d'arma blanca

L'edifici de Creixell on s'haurien comès els fets.

La trucada d'una amiga des de Suïssa va activar l'actuació policial que va localitzar els dos cadàvers a CreixellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La troballa d'una parella morta de forma violenta a l'interior del seu habitatge, al número 2-4 del carrer Adrià de la urbanització Racó del Cèsar de Creixell, commocionava els veïns del municipi. El cas es troba sota secret de sumari i ha passat a mans del jutjat de violència sobre la dona del Vendrell, segons informava el TSJC. I és que, per les circumstàncies en què es van trobar els dos cossos, tot apunta que es tractaria un cas de violència masclista. Això no obstant, els Mossos d'Esquadra mantenen obertes totes les línies d'investigació. Els cossos es van trobar a llits diferents. El cadàver de la dona, de 52 anys, presentava dos trets i ferides per arma blanca. L'home, de 56, tenia un tret al cap i es trobava en una altra habitació, per la qual cosa es podria haver suïcidat, fet que haurà de determinar l'autòpsia.

Segons ha pogut saber Diari Més, l'última vegada que la dona hauria donat senyals de vida a través d'alguna trucada telefònica a familiars o amics va ser de la setmana passada.

El jutjat número 2 del Vendrell va procedir a l'aixecament de cadàver dilluns al vespre després que els Bombers accedissin a l'habitatge a través d'un balcó, però l'alerta de la possible desaparició de la dona la va rebre la Policia Local de Creixell dilluns al migdia. El primer avís va arribar per part d'una amiga de la dona, la qual resideix a Suïssa. L'amiga va trucar a la policia local explicant que el fill de la víctima –el qual viu a Mèxic– feia dies que intentava contactar amb la seva mare sense èxit.

Els agents es van desplaçar a l'immoble entre les dues i les tres del migdia. Es van trobar tot tancat com si no hi hagués ningú a l'interior, «en un bloc de veïns de cap de setmana», segons fonts municipals. Després de romandre-hi una estona per veure si apareixia algú, la policia va marxar. Poc després van rebre dues trucades més, la qual cosa va acabar fent que s'activés el protocol, s'avisés els Mossos d'Esquadra i als Bombers, encarregats en aquests casos de facilitar l'entrada a la casa completament tancada. Els bombers i la policia van accedir a l'habitatge a través del balcó dilluns al vespre.

Segons fonts properes al cas, dijous passat la dona morta ja no va anar a treballar. De fet, va ser aquell dia l'últim que algú del seu entorn té comunicació amb ella. També per l'activitat telefònica, en aquest cas de l'home, fonts extraoficials consideren que la mort del mateix es podria haver produït temps després de la defunció de la dona, fins i tot el mateix dia en què van ser trobats els cadàvers.

Segons l'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, «no estaven empadronats al municipi, però són veïns». L'alcalde lamenta els fets i ha decretat tres dies de dol. Segons apunta, els Serveis Socials del municipi no tenien constància de denúncies per violència masclista des de la parella.Els difunts serien un empresari de la construcció i la seva parella, que treballaria en un bar de Torredembarra.
El col·lectiu feminista de Creixell Papallones Liles ha convocatper aquest vespre una concentració de rebuig a la plaça major. L'Ajuntament de Creixell mostrava el seu condol «a les famílies, companys i amics dels afectats en aquests moments difícils», a través d'un comunicat públic.
tracking