Diari Més

Costa

El Port de Tarragona inicia els treballs de regeneració de la platja de la Pineda

S'abocaran 100.000 metres cúbics de sorra a la part central de la platja

La draga agafarà els sediments de la zona autoritzada i els transportarà fins a la canonada instal·lada davant de la costa.

El Port de Tarragona inicia els treballs de regeneració de la platja de la PinedaPort Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Autoritat Portuària de Tarragona ha iniciar aquesta setmana les tasques de regeneració de la platja de la Pineda (Vila-seca). Aquests treballs es realitzaran en el marc del contracte per quatre anys per a l'aportació de sorra a la platja amb un pressupost total de 2.360.700 d'euros per al període 2020-2023, prop de 600.000 euros cada any.

El Port regenerarà la platja amb 100.000 metres cúbics de sorra que s'abocaran a la part central de la platja, en una tasca que durarà aproximadament 15 dies. Aquesta acció unida a l'efecte dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l'espigó dels Prats i l'espigó del Racó, permetrà retornar l'equilibri a la platja de la Pineda. Es calcula que la regeneració finalitzi abans d'acabar el mateix mes de maig.

L'empresa encarregada del dragatge és Rohde Nielsen, amb seu a Dinamarca. La draga utilitzada per aquestes tasques és l'anomenada Viking R.

Treballs per trams

Per tal de poder continuar fent ús de la platja de la Pineda les tasques de regeneració es duran a terme per trams. L'operació d'abocament de sorra a la platja es coordinarà per tal d'ocupar trams de platja el més reduïts possibles, fent créixer la platja mica en mica i permetent l'accés i el gaudir pràcticament tota l'extensió de la platja.

La draga agafarà els sediments de la zona autoritzada i els transportarà fins a la canonada instal·lada davant de la costa. Els sediments es bombejaran fins la platja on seran repartits finalment per maquinària terrestre.

tracking