Diari Més

Medi Ambient

Joves que treuen profit a l'estiu

Valls acollirà per segon any un Camp de treball amb actuacions de recuperació de l'entorn dels Torrents

Joves del Camp de treball del 2020 durant els treballs de recuperació dels torrents.

Joves que treuen profit a l'estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls acollirà aquest 2021 un Camp de treball de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Serà la segona vegada que la capital de l'Alt Camp participi en aquest projecte. Com la primera edició, la d'enguany se centrarà en els Torrents de Valls. En aquesta ocasió, 20 joves de 14 a 17 anys de tot Catalunya participaran, entre el 2 i el 16 de juliol, en la recuperació de l'àrea dels Tres Molins, una de les zones amb més valor ambiental, paisatgístic i patrimonial dels torrents.

L'any passat l'activitat es va realitzar per primera vegada al torrent del Sant Pou. En l'edició d'enguany es treballarà a la zona dels Tres Molins, al sud de Valls, i un punt on els torrents de la Xamora i del Catllar conflueixen amb el torrent del Puig, afluent del riu Francolí. Es tracta d'un indret amb un gran interès natural, però també destaca pel seu valor històric i patrimonial, amb el pont medieval dels Molins del segle XIII-XIV i els vestigis dels antics molins hidràulics.

Quant a la feina que desenvoluparan els joves, aquests s'encarregaran d'efectuar treballs de neteja i desbrossament de la llera, control d'espècies invasores i revegetació amb arbres i arbusts autòctons dels torrents. A més, s'ha previst que instal·lin també panells informatius per indicar els punts d'interès patrimonial i la xarxa de camins que conflueixen als Tres Molins, un espai molt proper al nucli urbà i des d'on surten diferents rutes de natura.

Els participants al Camp de treball s'allotjaran al gimnàs de l'escola Enxaneta a l'antic Convent del Carme, i el programa contempla també activitats d'oci i lleure, amb visites per Valls i el seu entorn.

La direcció i monitoratge del Camp de treball de Valls anirà a càrrec de l'Agrupament Escola i Guia Verge de la Candela. A més, el projecte compta amb el suport de l'Ajuntament, tant de la regidoria d'Acció Cívica i Joventut com de la de Sostenibilitat, Serveis Ambientals i Medi Natural.

Els Camps de treball de la Generalitat són estades d'estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l'intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l'entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes. Des de l'any passat, i en el marc de la crisi sanitària derivada de la pandèmia, l'activitat es desenvolupa d'acord amb tots els protocols de seguretat i prevenció per la Covid-19.

Des de l'Ajuntament de Valls detallen que la voluntat és que aquests Camps de treball tinguin continuïtat en el temps i que cada any es pugui actuar sobre punts diferents dels torrents de Valls per anar-los recuperant progressivament per a la ciutat.

Participants de l'edició de l'any passat a Valls.

Joves que treuen profit a l'estiuGerard Martí

tracking