Diari Més

Habitatge

Els tarragonins necessiten 4,9 anys de sou per comprar un pis, segons un estudi

El 2020 el preu de l'habitatge en venda a Catalunya va créixer un 2,7 %

Imatge d'arxiu dels cartells d'una immobiliària.

immobiliària, cartells, habitatge, pis, casa, lloguerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els catalans han de dedicar íntegrament el sou brut de 7,9 anys per pagar la hipoteca de l'habitatge si la compren el 2020, dos punts més que la mitjana espanyola, de 6 anys, i és que en aquesta comunitat han pujat tant els sous com el preu de l'habitatge.

Són dades de l'estudi Relació de salaris i la compra d'habitatge el 2020, basat en els preus mitjans de l'habitatge de segona mà en venda de l'Índex Immobiliari Fotocasa i les dades dels sous mitjans de les ofertes d'ocupació de la plataforma InfoJobs.

En aquest sentit, el 2020 el preu de l'habitatge en venda a Catalunya va créixer un 2,7 % i va situar el preu al desembre en 2.480 euros/m2.

Això suposa que, tenint en compte el salari brut mitjà de Catalunya registrat per InfoJobs, que el 2020 era de 25.252 euros -2.104 euros bruts mensuals en 12 pagues-; els catalans haurien de dedicar 7,9 anys del seu salari al pagament de la hipoteca d'un habitatge de 80 metres quadrats.

Per províncies, els habitants de Barcelona són els que trigarien més a pagar la hipoteca (9,3 anys), seguits pels de Girona amb 6,8; Tarragona, amb 4,9 anys i Lleida amb un total de 4 anys íntegres de sou.

tracking