Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Cambrils aprova inicialment la remodelació de la Rambla Jaume I

L'objectiu és crear una ciutat més verda i sostenible i revitalitzar aquesta zona comercial que uneix l'Eixample Platja i el port

Imatge actual de la rambla.

L'Ajuntament de Cambrils aprova inicialment la remodelació de la Rambla Jaume ICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils ha aprovat inicialment aquest dilluns el projecte de remodelació de la Rambla Jaume I, entre la plaça de la Font i el carrer Drassanes, i els carrers transversals Jose Sebastian Elcano,Roger de Flor, Sant Pere i Roger de Llúria.Amb aquesta actuació la rambla es transformarà en una via de plataforma única amb espais verds, mobiliari urbà i prioritat per a vianants.

La versatilitat d'una urbanització a un sol nivell, que s'adapta a les diferents amplades del carrer, permetrà adequar la rambla a les necessitats de cada moment. En aquest sentit, es contempla que inicialment la via tingui dos carrils amb dos sentits de circulació, voreres amples, parterres enjardinats i places d'aparcament en línia en diferents zones, incloent places de càrrega i descàrrega. Posteriorment, de manera progressiva, quan hi hagi alternatives de mobilitat, està previst que es converteixi en un espai exclusiu per a vianants i micromobilitat.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que la remodelació és un dels projectes previstos al Pla d'Acció 2019-2023 del govern municipal per construir una ciutat més verda i sostenible i dinamitzar l'activitat comercial. L'alcaldessa també ha destacat la necessitat de la remodelació per revitalitzar la rambla com a pol comercial i via de connexió estratègica entre l'Eixample Platjai la zona turística del port.

El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que la implantació d'un urbanisme comercial permetrà la recuperació d'espais per a les persones i facilitarà la reobertura de locals comercials que formen part d'aquesta extensió natural de la zona turística del port. L'objectiu és que en diferents fases la circulació es redueixi i deixi pas a una vianalització de la rambla, amb la instal·lació de pilones al final dels trams dels diferents carrers per regularitzar la càrrega i descàrrega a hores convingudes i evitar el pas de vehicles en hores determinades.

Aquesta vianalització serà possible amb la integració de l'antiga via a la trama urbana, que convertirà aquesta barrera arquitectònica en un pas permeable. La nova obertura de la ciutat donarà solucions de circulació que permetran definir una nova mobilitat interna i reservar espais per a vianants.

La obres de la Rambla Jaume I tambémilloraran el sistema actual de drenatge, que encondicions de forts aiguats no té prou capacitat per evacuar l'aigua i això fa que es creïn grans bassals i fins i tot petites inundacions.

D'altra banda, aquest mateix dilluns també s'ha aprovat definitivament el projecte de l'avinguda de l'Esport, que connectarà el nucli urbà, la recent urbanitzada avinguda Charles Darwin i la nova estació de tren amb l'A7 i l'AP7. A més de convertir-se en la nova entrada nord de la ciutat, aquesta via solucionarà el trànsit circumval·latori i millorarà el moviment intern de la ciutat.

tracking