Diari Més

Societat

Valls crea un geoportal com a nova guia urbana online amb serveis i dades geolocalitzades

Aquesta versió del mapa web de la ciutat ja està operativa

Imatge de la noa

Valls crea un geoportal com a nova guia urbana online amb serveis i dades geolocalitzadesGeoValls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Valls ha posat en servei la nova versió del mapa web de la ciutat, un geoportal que des d'aquest dimecres ja es pot consultar a través del portal municipal www.valls.cat i que és accessible també de manera directa a través de l'adreça geo.valls.cat. El portal GeoValls és un nou servei públic online que permet a la ciutadania accedir a 67 capes amb més de 13.000 dades que es poden visualitzar geolocalitzades en un mapa. Per al desenvolupament del nou geoportal de Valls s'han utilitzat tecnologies de codi obert i programari lliure i incorpora tant visors de mapes, topogràfics com de satèl·lit que permeten una visualització àgil i senzilla de la informació des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil.

En la primera fase del geoportal ja s'han bolcat 67 capes de dades geolocalitzades que l'usuari pot trobar agrupades en 17 àmbits temàtics diferents i que es complementen amb dades descriptives de cada element. D'aquesta manera, d'una manera senzilla i visual, es pot cercar i ubicar en el geoportal informació de serveis i administració, seguretat, mobilitat, esports, educació, sanitat o cultura, entre molts d'altres. A la vegada s'inclou la localització de comerços, serveis, bars, restaurants i hotels de Valls, com també les diferents activitats industrials o agrícoles. S'han geolocalitzat diferents rutes turístiques per la ciutat, recorreguts de natura pel terme municipal, així com la totalitat de la xarxa de camins.

A més, la ciutadania pot consultar recursos als seu abast tan diversos com la xarxa wifi pública, la localització de diferents tipus de mobiliari urbà, zones infantils i de lleure, els contenidors de la recollida d'escombraries o, fins i tot, la totalitat dels arbres de la ciutat i detallant de quina espècie és cadascun. Junt amb totes aquestes dades, el portal incorpora eines a l'abast de l'usuari per calcular, per exemple, distàncies entre dos punts, la superfície d'un àmbit del mapa, o bé cercar i localitzar ràpidament la ubicació d'una adreça o també d'una parcel·la urbana o rústica amb la referència cadastral.

D'altra banda, segons informen fonts municipals, des del geoportal es pot accedir al comparador històric d'imatges de satèl·lit de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Aquest servei permet comparar l'evolució del territori a través de l'historial d'imatges obtingudes via satèl·lit en un lloc seleccionat al mapa. A més, també es pot accedir, directament des d'una localització marcada al Geoportal de Valls, a Google Street View per veure una vista del carrer utilitzant el visor de carrers integrat de Google Maps.

Primera fase d'un projecte més ampli

Aquest conjunt de dades és la primera fase d'un projecte que creixerà en informació, segons informen fonts municipals. S'aniran creant noves capes tant d'informació base com temàtiques i, les que ja estan operatives, s'ampliaran a mesura que els serveis tècnics municipals vagin treballant-les. També s'ha previst la publicació del geoportal específic del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que en breu serà vigent i executiu un cop es completi el tràmit d'aprovació per part de la Generalitat.

tracking