Diari Més

Societat

La Generalitat rehabilitarà habitatges en desús de Passanant i Belltall, Rocafort de Queralt i Capafonts

L'objectiu del programa pilot és atreure nous residents

Imatge aèria de Capafonts.

La Generalitat rehabilitarà habitatges en desús de Passanant i Belltall, Rocafort de Queralt i CapafontsWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 20 municipis catalans participaran en les proves pilot del Programa de mobilització de l'habitatge al món rural, impulsat per la Generalitat, que invertirà 2 milions d'euros a rehabilitar habitatges en desús per atreure nous residents.

Mitjançant aquest programa es vol evitar la pèrdua de la població en aquests municipis, així com incentivar projectes estratègics que estimulin i reforcin l'accés a l'habitatge.

El programa es desenvoluparà en dues fases: la primera es tracta de les proves pilot que es faran en una vintena de municipis i la segona, genèrica, que es convocarà en el mes de juliol i a la qual es podran acollir la resta de municipis possibles beneficiaris de les ajudes.

La convocatòria per participar en la prova pilot es va obrir a finals del 2020, dirigida a municipis de l'àmbit rural, amb menys de 500 habitants i menys de 3.000 habitants amb 10 o més nuclis de població, a les quals es van presentar 56 municipis, dels quals se n'han seleccionat 20.

Així a l'Alt Pirineu i Aran s'han seleccionat els municipis del Baix Pallars, Josa i Tuixén, Isona i Conca Dellà; a Barcelona, Gallifa; al Camp de Tarragona, Passanant i Belltall, Rocafort de Queralt i Capafonts; i a les comarques centrals Vallcebre, Pinós i Riner.

A les comarques de Girona participaran Ribes de Freser, Vildemuls, Palau de Santa Eulàlia i Planoles; a Ponent, Ciutadilla, Maldà, Llardecans i Almatret; al Penedès Montmaneu; mentre que a les Terres de l'Ebre s'ha seleccionat Prat de Comte.

El programa comptarà amb la participació dels ajuntaments i entitats locals, que identificaran la demanda potencial d'habitatge per part de particulars i el parc en desús.

Els incentius per rehabilitar aquests habitatges buits es destinaran a la població local i a possibles nous veïns que vulguin convertir-los en la seva primera residència.

tracking