Diari Més

Salomó celebra amb èxit el Ball Parlat del Sant Crist a l'aire lliure

L'única representació programada ha aconseguit exhaurir les 250 entrades i portar a l'escenari l'obra amb seguretat

L'escenari, a tres nivells, es va instal·lar al camp de futbol a on es van entrar tots els actors a peu.

Salomó celebra amb èxit el Ball Parlat del Sant Crist a l'aire lliureGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salomó tornaen certa manera a la normalitat gràcies als esforços del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó d'oferir almenys una representació d'aquest ball declarat Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, sobretot després d'una edició, la de 2020, en què es va haver de representar de manera virtual.

El Ball de Sant Crist de Salomó va sortir, per primera vegada, de l'església per desafiar la pandèmia i la meteorologia, ja que el cel amenaçava pluja. Amb les 250 entrades exhaurides el Ball de Sant Crist de Salomó s'ha representat amb un gran èxit al camp de futbol, en un escenari a tres nivells i fins i tot algunes novetats, com ara l'aparició d'un vaixell i un nou cor d'àngels en l'escenografia o la incorporació d'un personatge: el diable, que va aparèixer al final de la funció.

Poder representar el ball de Sant Crist de Salomó, que ha hagut d'assajar en bombolles de vint persones, era una de les prioritats en la festa major en honor a la Santa Creu. «Són dos dies de festa major amb dos actes cada dia, és una festa sota mínims, perquè no volem organitzar esdeveniments que agrupin molta gent, tot és una incògnita per la pandèmia. Tots els actors s'han fet el test d'antígens i s'ha celebrat a l'aire lliure», explicasatisfet l'alcalde de Salomó, Antoni Vigili.

De fet, també les invitacions institucionals quedaven reduïdes. Joaquim Nin, en representació de la Diputació de Tarragona, l'alcalde d'Alforja, Joan Josep Garcia Rodríguez, i l'alcaldessa de la Nou de Gaià, Josepa Figueras, ocupaven les cadires reservades al costat de l'alcalde.

Virgili destacal'èxit del ball parlat i el fet que hagués aconseguit atraure a gent de fora del municipi. «El balanç ha estat molt positiu, l'organització i el voluntariat ha funcionat molt bé, i la resposta ha estat extraordinària. L'any passat, quan havia de representar-se, tot just va començar la desescalada de les restriccions per l'estat d'alarma i es va optar per fer una edició virtual. Enguany, novament hem de donar les gràcies a tot el poble de Salomó, als actors, ballarins i a tothom que ha col·laborat», finalitzava el batlle.

L'espectacle d'arrels medievals, que pertany al gènere dels balls parlats de tanta tradició al Camp de Tarragona i al Penedès, combina teatre, dansa, llum i efectes especials i està declarat Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Els assajos de la nova posada en escena van començar a principi de mes, i la darrera setmana la direcció de l'espectacle va ultimar alguns detalls sobre el mateix escenari.

Aquesta, a diferència d'altres anys, és l'única representació que es farà enguany. Tradicionalment se'n fan quatre.

El cor d'àngels fou un dels elements nous que s'han introduït.

Salomó celebra amb èxit el Ball Parlat del Sant Crist a l'aire lliureGerard Martí

tracking