Diari Més

Energia

La central nuclear Vandellós II sofreix una parada no programada per una incidència elèctrica

La d'Ascó ha detectat una problema en un interruptor, per la qual cosa les dues instal·lacions es troben aturades

Un cartell amb el nom d'un carrer a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) amb la central nuclear de Vandellòs.

La central nuclear Vandellós II sofreix una parada no programada per una incidència elèctricaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central nuclearVandellósII ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN)una parada no programada a les 23.04 hores del dimecres a causa de l'activació de les proteccions elèctriques del generador principal. Aquesta activació va ser ocasionada per un succés transitori en la xarxa elèctrica exterior que va provocar una caiguda de tensió en la línia de sortida 400Kv.

La planta es troba parada en espera calentamentre l'equip tècnic de la central està realitzant les comprovacions i proves corresponents amb l'objectiu de determinar i resoldre la causa d'aquesta incidència.CNVandellósII tornarà a la xarxa elèctrica tan aviat com es completin aquests treballs.

Central d'Ascó

Per part seva, la unitat I deCNAscó, una vegada realitzada la intervenció en laturbobombaque havia motivat la seva parada el passat dia 23 d'abril, durant la passada matinada es trobava en el procés d'augment de potència posterior a la sincronització a la xarxa, quan a les 3.55 hores d'avui ha detectat una deficiència en l'interruptor que alimenta a una de les bombes de refrigerant del reactor i ha procedit a baixar potència fins a manera 3.

L'equip tècnic deCNAscó ha dut a terme la intervenció en l'interruptor afectat i està realitzant totes les comprovacions necessàries per a tornar a sincronitzar-se amb la xarxa elèctrica.

En tots dos casos, els sistemes de seguretat de les dues plantes han funcionat d'acord amb el seu disseny i les incidències no han tingut impacte en la seguretat de les persones ni en el medi ambient.

tracking