Diari Més

Cambrils celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una coreografia enregistrada al Parc del Pinaret

Les escoles van escollir una cançó dels Stay Homas i Oques Grasses

El vídeo es publicarà demà a les xarxes socials.

Cambrils celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una coreografia enregistrada al Parc del PinaretCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils celebra el dia Internacional de la Dansa amb una coreografia enregistrada al Parc del Pinaret pel Centre de Dansa Cambrils, l'Estudi Giselle, l'Escola Crea't i l'Associació Vital Esport que es podrà veure a partir de demà a les xarxes socials de l'Ajuntament i de les diferents escoles participants.

El vídeo ha estat coordinat pel Departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, que ja fa anys que organitza aquest esdeveniment, coincidint amb el dia de naixement del ballarí francès Jean-Georges Noverre (1717-1810), considerat el creador del ballet modern.

Cadascuna de les escoles ha creat coreografies per separat amb el seu alumnat i les ha enregistrat a l'aire lliure amb totes les mesures de seguretat, distància, mascareta i gel. La música escollida pels mateixos centres és la coneguda cançó «The bright side» de Stay Homas, amb la col·laboració de Josep Montero d'Oques Grasses, plena de vitalitat, alegria i esperança.

Un any més, el Dia internacional de la Dansa a Cambrils ha comptat amb la col·laboració de l'artista David Callau, que ha cedit gratuïtament el que ja és el logo d'aquesta celebració, tan per l'objecte que es regala a totes les persones participants com per a la difusió de l'esdeveniment.

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que l'any passat el Dia de la Dansa es va haver de celebrar confinatdes de casa però que aquest any, tot i no haver recuperat plenament la normalitat, s'ha volgut recuperar la sensació i l'alegria de ballar junts amb totes les mesures de prevenció. «Ha estat un moment divertit i distès que tots els participants han agraït molt, ja que els ha permès carregar piles i expressar-se amb aquest llenguatge universal que és la dansa, un idioma que s'entén a tot el món», ha afirmat la regidora.

El Dia Internacional de la Dansa

El dia 29 d'abril, ara fa 401 anys, que es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món. L'any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l'Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d'abril com el Dia Internacional de la Dansa.

La data escollida, el 29 d'abril, commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern. Cada any l'ITI encarrega a una personalitat coneguda del món de la dansa la redacció d'un missatge que és llegit en tot el món.

tracking