Diari Més

La Generalitat licita les obres del barranc de Barenys de Salou per 9,8 MEUR

El contracte està dividit en dos lots, té una duració de divuit mesos i es preveu que les obres comencin a l'octubre

Sortida del barranc de Barenys col·lapsada durant la inundació de l'octubre de 2019.

La Generalitat licita les obres del barranc de Barenys per 9,8 MEURGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha fet un pas més endavant per acabar amb els problemes d'inundabilitat del barri de la Salut de Salou. Infraestructures.cat ha tret a concurs públic l'execució de les obres del barranc de Barenys amb un pressupost de 9.844.413 euros (IVA inclòs) en un projecte que divideix en dos lots.

Segons les bases de la licitació, les empreses candidates per dur a terme els treballs poden presentar les seves ofertes fins al pròxim 26 de maig. El contracte té una duració de divuit mesos per cada un dels dos lots i es preveu que els treballs s'executin a partir de l'octubre d'aquest mateix any.

Els treballs contemplats en el lot 1 del contracte serviran per crear una zona de calaixos per on derivar l'aigua del barranc de Barenys. Consistiran en la construcció de la secció coberta de la canalització aigües amunt des de les actuals vies de ferrocarril. Es col·locaran quatre calaixos –a banda de l'existent– longitudinalment al carrer de Barenys del barri de la Salut des de la línia del ferrocarril fins a la platja i s'haurà d'urbanitzar la nova superfície que es crearà a la zona. El lot 1 del projecte té un pressupost de licitació de 5,9 milions d'euros. El segon lot, amb un pressupost de sortida de 3,8 milions d'euros, inclou un sorrer aigües amunt del Vial de Cavet, el desviament del cabal de la depuradora d'Aigüesverds cap a l'emissari del Carrer C, una secció a cel obert entre el Vial de Cavet i el ferrocarril i una zona de transició entre la secció a cel obert i la següent secció.

Segons recull el projecte, els treballs previstos permetran desguassar el cabal de 140 m³/s. Les obres addicionals necessàries per passar d'aquest cabal a 248 m³/s (corresponent a una protecció davant de possibles avingudes de cinc-cents anys de període de retorn) consisteixen a crear artificialment una bassa o zona d'inundació controlada situada aigües amunt de la carretera T-325 (Vial de Cavet) en una zona actualment d'ús agrícola i compatible amb el planejament de l'Ajuntament de Salou.

El mes de novembre passat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va convocar els propietaris de finques afectats per les expropiacions derivades de les obres per tal de redactar les actes prèvies d'ocupació de les mateixes.

tracking