Diari Més

Costa Daurada

Els hotels de la Costa Daurada continuaran tancats tot i la lliure mobilitat a Catalunya

Els hotels de la Costa Daurada central esperen expectants a què s'obri el mercat nacional i l'internacional

Platja de Llevant de Salou el DIlluns de Pasqua passat.

Els hotels de la Costa Daurada continuaran tancats tot i la lliure mobilitat a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels de la Costa Daurada central continuaran tancats malgrat l'aixecament del tancament perimetral comarcal a partir d'avui. El mercat català és una part de la clientela dels hotels de Salou, Cambrils i la Pineda, però insuficient com per a motivar la reobertura dels grans establiments turístics, els quals esperaran que s'obri el mercat nacional i l'internacional.

«L'aixecament del tancament comarcal és una bona notícia, és un pas més per a la reobertura, però només és el primer pas. Els hotelers trigaran a reaccionar. La Setmana Santa ha anat raonablement bé, però cal veure com evoluciona la vacunació i les obertures nacional i internacional», explica a Diari Més Jaume Orteu, president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda. Actualment hi ha sis hotels oberts a la Costa Daurada central, alguns dels quals no acostumen a tancar durant la temporada baixa d'hivern.

Un dels factors clau per pensar en una reobertura sostinguda en el temps és, segons Orteu, la vacunació. «Si la vacuna s'estén ràpidament i el sistema sanitari aguanta bé, això pot ajudar a què els mercats internacionals guanyin confiança envers la nostra destinació», afirma el president de l'agrupació hotelera a la Costa Daurada central. Segons Orteu, quan tots els col·lectius més vulnerables estiguin vacunats, el govern s'hauria de plantejar la vacunació entre el sector serveis com a valor estratègic. «Hi ha països amb una gran vocació de servei, com Grècia i Turquia, que estan posant l'èmfasi en la vacunació del sector serveis després dels col·lectius primordials. És important guanyar confiança sanitària. Cal fer-ho i comunicar-ho», afegeix Orteu.

Imserso

D'altra banda, el sector hoteler de la Costa Daurada ha rebut amb satisfacció l'anunci de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, sobre el retorn dels viatges de l'Imserso, adreçats a persones de la tercera edat, aquest any. Tot i que l'Imserso a la Costa Daurada no té un gran impacte durant la tardor, «sí que el té a partir de febrer i fins a la Setmana Santa, és un element dinamitzador».

Segons el president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, cada euro invertit per l'Imserso es transforma en 1,66 euros i, per tant, el sector aposta perquè el govern ampliï el programa. «Donada la situació que vivim, seria important fer créixer el pressupost per l'Imserso, no tant per l'impacte en el negoci hoteler com perquè el programa permet que els establiments puguin allargar en el temps els contractes a les seves plantilles. D'altra banda, cal un preu més sostenible. El preu del programa Imserso està per sota dels costos d'explotació hotelera. Aquesta és una demanda del sector sobre un programa d'èxit. Cal insistir que augmenti que sigui sostenible econòmicament», puntualitza Orteu.

POSA'T AL DIA

Una ullada ràpida a altres notícies d'avui i que potser t'interessen

tracking