Diari Més

Trànsit

L'ordenança que regula els vehicles de mobilitat personal entra en vigor a Vandellòs i l'Hospitalet

L'edat mínima per utilitzar-los és de 16 anys

Els patinets no podran excedir els 25 km/h.

L'ordenança que regula els vehicles de mobilitat personal entra en vigor a Vandellòs i l'HospitaletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ordenança municipal que regula la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i bicicletes amb pedaleig assistit a les vies públiques de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ja està en vigor. Les bases reguladores de les condicions per a la circulació d'aquests tipus de vehicles es van aprovar inicialment en la sessió plenària del passat 28 de gener amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, excepte la CUP, que es va abstenir. Van ser sotmeses a un període d'informació pública durant el qual no es van presentar al·legacions.

Aquestes bases «obeeixen a la necessitat de regular la circulació dels patinets elèctrics i dels altres tipus de vehicles de mobilitat personal que, cada vegada més, són presents als carrers dels nostres pobles», segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Tomás Díaz. En aquest sentit, va afegir que «la seva finalitat, tal com consta en el preàmbul del text, és ordenar la mobilitat urbana, evitar danys propis o aliens i garantir la seguretat viària, per potenciar la pacífica convivència dels vianants i la resta d'usuaris i usuàries de les vies públiques».

Per donar a conèixer aquesta nova normativa a les persones usuàries d'aquests vehicles, la Policia Local farà una campanya informativa la setmana que ve, del 26 d'abril al 2 de maig, ambdós dies inclosos. Durant aquest període, els posarà al corrent dels espais i condicions específiques de circulació i de les obligacions per circular; així com de les accions o omissions que poden constituir infraccions de trànsit. Alguns dels aspectes en què incidirà més estan relacionats amb les condicions i obligacions per circular que afecten els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics. L'edat mínima per circular amb aquest tipus de vehicles és de setze anys. Tenen una capacitat màxima de transport d'una persona i no es pot circular amb auriculars o cascos connectats a aparells receptors o reproductors de so. Tampoc es podrà fer utilitzant dispositius de telefonia mòbil ni sota els efectes de l'alcohol o substàncies prohibides.

És obligatori circular amb el casc de protecció homologat. Són obligatoris els llums i elements reflectants degudament homologats per poder circular en condicions nocturnes o de baixa visibilitat, així com un sistema adequat de frenada que actuï sobre les rodes davantera i posterior i un timbre. D'altra banda, es recomana disposar d'una assegurança de responsabilitat civil (això no és obligatori). Pel que fa a la utilització de les vies, el cos policial posarà èmfasi en diferents aspectes. Hauran de respectar sempre la prioritat dels vianants. La circulació de VMP ha de desenvolupar- se preferentment per les vies ciclables o per les vies que els estiguin especialment assignades, tenint en compte les restriccions pròpies de cada via. En calçada només poden circular als carrers zona 30 quan tinguin capacitat per a circular a una velocitat superior als 15 km/h, sense excedir dels 25 km/h., entre d'altres.

tracking