Diari Més

Educació

Valls expandeix l'Espai de l'Estudiant a centres d'arreu de Catalunya

El Consorci Prouniversitari prepara les jornades, que seran 'online', entre el 3 i el 7 de maig

Francesc X. Domingo, Dolors Farré i Jordi Cartanyà.

Valls expandeix l'Espai de l'Estudiant a centres d'arreu de CatalunyaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls està a punt per celebrar la 21a edició de l'Espai de l'Estudiant de Valls, que se celebrarà entre els dies 3 i 7 de maig i que, a causa principalment de la pandèmia, serà en format digital. Francesc X. Domingo, gerent del consorci Prouniversitari, va recordar durant la presentació de l'esdeveniment que «l'any passat el vam suspendre a unes 40 hores que comencés, per culpa de la pandèmia, vam buscar solucions perquè no hi hagi problemes amb aglomeracions i també un sondeig entre els instituts, però la Generalitat ens va aconsellar no tirar-ho endavant».

L'Espai de l'Estudiant és el saló de l'ensenyament de les comarques de Tarragona, una fira que se celebra de forma anual a la capital de l'Alt Camp i que, entre d'altres, inclou tota la proposta formativa a nivell universitari i de cicles formatius de Catalunya. De moment, tal com va detallar Domingo, s'hi ha apuntat «48 centres entre instituts, universitats i d'altres i un total de 83 presentacions» i la idea és abastir el màxim de centres catalans que sigui possible.

El fet que no sigui presencial també suposa diversos problemes. En aquest sentit, tal com va afirmar el gerent del Consorci «el hàndicap més gran d'aquesta edició online és que tothom qui hi vulgui assistir s'haurà de registrar en les diferents sessions, i aquí hi veiem una petita dificultat» i, a més, «hi ha alumnes que no tenen els mitjans necessaris per poder connectar-se des de casa i estem treballant amb els centres perquè ho facin des dels instituts».

S'expandirà

Ara bé, aquest canvi de format també té avantatges, de forma que «ens volem dirigir a Tarragona i Terres de l'Ebre, però com que es tracta d'una acció no presencial, volem estendre'ns a Lleida, Girona i Barcelona».

Les inscripcions ja es poden realitzar i es repartiran uns 4.000 catàlegs que s'oferiran a uns 130 centres a nivell català. Habitualment, tal com va detallar Francesc X. Domingo, «en les edicions presencials hi assisteixen una seixantena de centres».

Jordi Cartanyà, diputat delegat de centres d'ensenyament de la Diputació de Tarragona, va posar en valor el fet que «des de la Diputació trobem fonamental que existeixi aquest espai», el qual «és bo poder donar sortida al talent que tenim al territori». Troba vital «que els joves de les nostres comarques puguin esdevenir futurs professionals».

Dolors Farré, alcaldessa de Valls, també va assistir a la presentació, tot agraint l'esforç realitzat perquè el seu municipi sigui la seu d'un esdeveniment tan important a nivell educatiu.

tracking