Diari Més

Corredor Mediterrani

Estudiaran com integrar l'antiga via ferroviària Vandellòs-Port Aventura

Adif ha adjudicat la redacció del projecte per 380.000 euros

Operaris d'Adif retirant el pas a nivell del carrer de Barcelona de Salou el passat 13 de gener.

Adif fa el primer pas per llevar les vies del tren entre Vandellòs i SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif AV ha adjudicat la redacció del projecte de les actuacions derivades de l'estudi sobre l'efecte barrera de la via entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura, a Salou, per 380.000 euros, segons informa aquesta empresa pública.

El contracte ha estat adjudicat a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Everis Ingeniería i Inse Rail, amb un termini benvolgut de redacció d'11 mesos.

El projecte inclourà actuacions de caràcter ambiental, d'adequació i millora de drenatges i de la plataforma i la millora de la permeabilitat del trànsit rodat i per als vianants transversal.

La Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) associada al Corredor Mediterrani en el cas de la variant de Vandellòs obliga a desmuntar tots els elements de l'antiga via i Adif ha analitzat l'efecte barrera que suposarà la plataforma resultant.

Així, es determina la necessitat d'executar una sèries d'actuacions perquè aquesta plataforma s'integri com a element d'ús cívic als municipis afectats.

Es tracta de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou, en un traçat d'uns 29 quilòmetres.

tracking